Traditioneel wordt Libanees flatbread gebakken in een bolle pan, een 'saj', maar ze kunnen ook in de oven of in een pan worden gebakken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
2 stuk(s)
Libanees flatbread
(Bevat Tarwe)
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
¼ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Aubergine
100 gram
Passata
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
80 gram
Vegan gehakt
(Bevat Soja, Gerst)
25 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
40 gram
Tahinsaus
(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sesamzaad)
1 stuk(s)
Tomaat
5 gram
Verse bladpeterselie en munt
½ el
Olijfolie
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de aubergine in blokjes van 1/2 cm. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook en rode peper 2 - 3 minuten. Voeg de aubergineblokjes toe, meng goed en bak 6 - 8 minuten verder.
Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?
Verlaag vervolgens het vuur, voeg het vegan gehakt toe en bak 2 minuten mee. Voeg vervolgens de passata en Midden-Oosterse kruiden toe en bak 2 - 4 minuten verder. Breng op smaak met peper en zout.
Leg de Libanese flatbreads op een bakplaat met bakpapier. Verdeel het vegan gehakt-auberginemengsel over de flatbreads en bak 4 - 6 minuten in de oven.
Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes. Verwijder de muntblaadjes van de takjes en snijd de blaadjes fijn. Snijd de bladpeterselie fijn. Meng in een kom de tomaat met de verse munt en bladpeterselie. Verkruimel de witte kaas boven de kom en meng goed. Breng de salsa op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.
Verdeel de flatbreadpizza's over de borden. Verdeel de tomatensalsa over de flatbreadpizza's en garneer met de tahinsaus.