Met labne, een verse kaas gemaakt van uitgelekte yoghurt, geef je een frisse draai aan dit gerecht vol smaken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
2 stuk(s)
Libanees flatbread
(Bevat Tarwe)
40 gram
Labne
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
100 gram
Oosters gekruid rundergehakt
(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)
½ zakje(s)
Za'atar
(Bevat Sesamzaad)
1 stuk(s)
Tomaat
150 gram
Mix van gesneden wortel en ui
(Kan bevatten Selderij)
100 gram
Witte grillkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Mesclun
20 gram
Tahinsaus
(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sesamzaad)
¼ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
5 gram
Verse bladpeterselie en munt
½ el
Zonnebloemolie
1 tl
Wittewijnazijn
1 el
Water voor saus
naar smaak
Peper en zout
Hak de mix van gesneden wortel en ui fijn. Rits de blaadjes van de munttak en hak de blaadjes fijn. Snijd de tomaat in doormidden en in plakken. Rasp de grillkaas met een grove rasp of snijd fijn.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan. Voeg de wortel en peenmix toe en bak 4 - 5 minuten.
Voeg het gehakt toe en bak nog 3 minuten tot het gaar is. Zet het vuur uit en roer de geraspte grillkaas door het gehakt. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en warm de platbroden in 1 - 2 minuten op.