Linguine met knoflookscampi's en venkel-tomatensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linguine met knoflookscampi's en venkel-tomatensaus

Linguine met knoflookscampi's en venkel-tomatensaus

met puntpaprika en basilicum

Citroenen voegen niet alleen een frisse toets en kleur aan je gerecht toe, maar dragen ook bij aan het ondersteunen van je spijsvertering!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Allergenen:
Schaaldieren
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

80 gram

Gemarineerde scampi's

(Bevat Schaaldieren)

100 gram

Passata

90 gram

Linguine

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Venkel

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

5 gram

Vers basilicum

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

¼ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2378 kJ
Energie (kcal)568 kcal
Vetten12.8 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten83.5 g
waarvan suikers16.2 g
Vezels9.8 g
Eiwitten26.2 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Rasp

Instructies

Voorbereiden
1
  • Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne reepjes.
  • Snijd de ui en puntpaprika in halve ringen. Snijd het basilicum fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de pasta en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. 
  • Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Wist je dat 200 gram venkel bijna 1/4 van de ADH kalium bevat? Kalium speelt een belangrijke rol in het regelen van de vochtbalans van ons lichaam en bij het doorgeven van prikkels naar ons zenuwstelsel.

Scampi's bakken
2
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg de scampi's toe en bak 1 - 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.
  • Haal uit de pan en bewaar apart.
Saus maken
3
  • Verhit dezelfde sauteerpan zonder olie op middelhoog vuur.
  • Voeg de venkel, ui en puntpaprika toe en bak in 5 - 7 minuten gaar.
  • Voeg de Siciliaanse kruiden en de knoflook toe en bak 2 - 3 minuten mee.
  • Blus af met per persoon: 1 el zwarte balsamicoazijn en 1 el kookvocht. Voeg de passata toe en breng op smaak met peper en zout. Laat 4 - 5 minuten zachtjes koken.
Serveren
4
  • Voeg de scampi's en de pasta toe aan de venkel-tomatensaus en meng goed door (zie Tip). Verdeel de pasta over de borden.
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en snijd de citroen in partjes. 
  • Garneer de pasta met de citroenrasp naar smaak en het basilicum.
  • Serveer met 1 citroenpartje per persoon.

Tip: Is de saus te droog? Voeg dan nog een beetje kookvocht toe.