Linguine in roomsaus met spekjes en Parmigiano Reggiano
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linguine in roomsaus met spekjes en Parmigiano Reggiano

Linguine in roomsaus met spekjes en Parmigiano Reggiano

met kleine tomatensalade en basilicumcrėme

Wist je dat een verse tomaat voor 95% uit water bestaat?

Labels:
Comfortfood
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Spekreepjes

75 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Linguine

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tomaat

10 ml

Basilicumcrème

20 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3360 kJ
Energie (kcal)803 kcal
Vetten43 g
waarvan verzadigd21.7 g
Koolhydraten72.9 g
waarvan suikers8.7 g
Vezels4.7 g
Eiwitten30.2 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Pan
Rasp
Koekenpan
Kom
Garde

Instructies

Pasta koken
1
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een pot met deksel voor de pasta. Kook de pasta in 10 - 12 minuten gaar. 
  • Bewaar wat van het kookvocht. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Spekreepjes bakken
2
  • Pel de knoflookteen. Leg de hele knoflookteen in een pan op middelhoog vuur.
  • Verhit de boter in de pan met knoflook. Bak de spekreepjes in 3 - 4 minuten knapperig. Haal de knoflookteen uit de pan (zie Tip).
  • Rasp ondertussen de kaas. 

Tip: De knoflook geeft smaak af aan de saus, zonder te overheersend te zijn.

Saus maken
3
  • Snijd de tomaat in partjes. 
  • Voeg de culinaire room en 3/4 van de kaas toe aan een kom. Meng met een garde en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de pasta toe aan de pan met spekjes. Voeg meteen daarna het roommengsel en 2 el kookvocht per persoon toe. Meng goed en verhit het geheel maximaal 1 minuut op laag vuur.
Serveren
4
  • Meng in een kom de tomaat, basilicumcrème, rucola en zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep de pasta met saus op een bord. Garneer met de overige kaas. Breng eventueel verder op smaak met peper.
  • Serveer met de salade.