Linguine met gebakken kastanjechampignons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linguine met gebakken kastanjechampignons

Linguine met gebakken kastanjechampignons

met salieboter, zongedroogde tomaten en rucola

Je geeft de pasta een romige smaak met zelfgemaakte salieboter. Deze maak je door boter te smelten en verse salie, peper en zout toe te voegen.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse salie

(Kan bevatten Selderij)

125 gram

Kastanjechampignons

5 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

20 gram

Rucola

90 gram

Linguine

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

25 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

30 gram

Zongedroogde tomaten

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

2 el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3344 kJ
Energie (kcal)799 kcal
Vetten45.8 g
waarvan verzadigd25.1 g
Koolhydraten75.2 g
waarvan suikers11.2 g
Vezels9.7 g
Eiwitten20.2 g
Zout0.4 g

Benodigdheden

Pan
Large Frying Pan
Steelpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de salieblaadjes in reepjes.
  • Breng water met een flinke snuif zout aan de kook in een pot voor de pasta. Kook de pasta in 12 - 14 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snijd de champignons in schijfjes.

Weetje: Deze maaltijd is niet alleen lekker snel te bereiden, maar bevat ook nog eens 200 gram groente en weinig zout. Lekker, gemakkelijk én goed voor een gezonde bloeddruk!

Champignons bakken
2
  • Verhit een grote pan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de zonnebloempitten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit de olijfolie in dezelfde grote pan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 minuten.
  • Voeg de champignons en knoflook toe en bak 6 minuten. Blus af met de wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Afmaken
3
  • Verhit de boter in een steelpan op laag vuur. Voeg de salie toe en laat 3 minuten zachtjes bakken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten in reepjes.
  • Meng de pasta in de steelpan met de salieboter, de mascarpone en 30 ml kookvocht per persoon. Meng goed door.
Serveren
4
  • Verdeel de rucola over de borden. Schep de pasta erbovenop.
  • Schep de gebakken champignons op de linguine.
  • Garneer met de zongedroogde tomaten en de zonnebloempitten.