Linguine met knoflookgarnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linguine met knoflookgarnalen

Linguine met knoflookgarnalen

met venkel-tomatensaus en vers basilicum

Je brengt de pasta op smaak met Siciliaanse kruiden. Deze mix bestaat onder andere uit tomaat, ui, paprika, basilicum en oregano.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Eiwitrijk
Allergenen:
Tarwe
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Passata

90 gram

Linguine

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Venkel

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

5 gram

Vers basilicum

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

¼ stuk(s)

Citroen

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2228 kJ
Energie (kcal)532 kcal
Vetten8 g
waarvan verzadigd4.6 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers16.9 g
Vezels9.4 g
Eiwitten27.8 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne reepjes.
  • Snijd de ui en puntpaprika in halve ringen. Snijd het basilicum fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Kook water in een pot met deksel voor de pasta en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Wist je dat 200 gram venkel bijna 1/4 van de ADH kalium bevat? Kalium speelt een belangrijke rol in het regelen van de vochtbalans van ons lichaam en bij het doorgeven van prikkels naar ons zenuwstelsel.

Garnalen bakken
2
  • Verhit de boter in een sauteerpan op middelhoog vuur en bak de garnalen 1 - 2 minuten per kant.
  • Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en bewaar apart.
Saus maken
3
  • Verhit dezelfde sauteerpan opnieuw op middelhoog vuur. Voeg de venkel, ui en puntpaprika toe en bak in 5 - 7 minuten gaar.
  • Voeg de Siciliaanse kruiden en de knoflook toe en bak 2 - 3 minuten mee.
  • Blus af met de zwarte balsamicoazijn en 1 el kookvocht per persoon. 
  • Voeg de passata toe, laat 4 - 5 minuten zachtjes koken en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Voeg de garnalen en de pasta toe aan de venkel-tomatensaus en meng goed door (zie Tip).
  • Verdeel de pasta over de borden.
  • Rasp de schil van 1/4 citroen per persoon over de borden en snijd de citroen in partjes.
  • Garneer met het verse basilicum en de citroenpartjes.

Tip: Is de saus te droog? Voeg dan nog een beetje kookvocht toe.