Elk land kent z'n eigen streetfood: een snelle hap die je op elke hoek van de straat kunt krijgen. Makkelijk te maken en boordevol authentieke smaken - geniet van de lokale gerechten van jouw favoriete bestemmingen met onze Streetfood-recepten!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Groene peper
250 gram
Ovenaardappelwedges
1 stuk(s)
Varkensworst met cheddar en gestoofde rode ui
(Bevat Melk (inclusief lactose))
50 gram
Gekruid rundergehakt
(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)
100 gram
Passata
100 gram
Rode kool, witte kool en wortel
1 stuk(s)
Hotdogbroodje
(Bevat Rogge, Soja, Tarwe)
25 gram
Geraspte Goudse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Pikante uienchutney
½ el
[Plantaardige] boter
1 el
Rodewijnazijn
½ el
Olijfolie
½ tl
Suiker
1.5 el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de groene peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) in ringetjes. Verdeel de aardappelwedges over een bakplaat met bakpapier. Bak de aardappelwedges 20 minuten in de oven, of tot de aardappelwedges goudbruin zijn.
Verhit de boter in een pan met deksel op middelhoog vuur en bak de worst in 2 - 3 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 10 - 12 minuten op middelmatig vuur. Keer de worst regelmatig om.
Verhit de olijfolie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuten los. Voeg, zodra het gehakt bruin kleurt, de passata, de helft van de groene peper en de suiker toe. Breng op smaak met peper en zout en laat 4 - 5 minuten sudderen.
Meng in een saladekom de mayonaise met de rodewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de rode kool, witte kool en wortel toe en meng goed door.
Weetje: Wist je dat rode kool in vergelijking met veel andere groenten hoog scoort op gebied van calcium, vezels en vitamine C?
Leg, zodra de worst en de chili klaar zijn, de hotdogbroodjes op een bakplaat met bakpapier. Beleg de broodjes met de worst en verdeel de chili over de broodjes. Bestrooi de hotdogs met de geraspte kaas en bak het geheel nog 3 - 4 minuten bovenin de oven, of tot de kaas gesmolten is.
Verdeel de aardappelwedges en koolsla over de borden. Leg de loaded hotdogs erbij en garneer met de uienchutney en de overige groene peper.