Loaded soft taco's met varkenshaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Loaded soft taco's met varkenshaas

Loaded soft taco's met varkenshaas

met koolsla, avocadosalsa en limoenmayonaise

Varkenshaas is het meest malse stuk vlees van het varken en je kunt het zelfs rosé eten.

Allergenen:
Tarwe
Sulfiet
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

4 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Tarwe)

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

25 gram

Barbecuesaus

(Bevat Sulfiet, Mosterd)

100 gram

Witte kool en wortel

½ stuk(s)

Avocado

¼ bosje(s)

Lente-ui

½ stuk(s)

Limoen

¼ stuk(s)

Groene peper

5 gram

Verse koriander en munt

¼ pak(ken)

Rode kidneybonen

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1120 kcal
Energie (kJ)4687 kJ
Vetten68 g
waarvan verzadigd8.6 g
Koolhydraten75.8 g
waarvan suikers13.6 g
Vezels14.3 g
Eiwitten43.5 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Rasp
Kom
Koekenpan
Koekenpan met deksel
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Snijd de varkenshaas in kleine blokjes van maximaal 1 cm. Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp en pers het sap uit.

Koolsla maken
2

Meng in een kom de witte kool en wortel met per persoon: 1 el mayonaise, 1 tl witte wijnazijn. Ris de muntblaadjes van de takjes en snijd de blaadjes samen met de volledige koriandertakjes fijn. Meng de helft van de verse kruiden door de koolsla en breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Avocadosalsa maken
3

Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Meng in een kom de avocadoblokjes met het groene gedeelte van de lente-ui, de groene peper en het overige limoensap. Breng op smaak met peper en zout.

Bakken
4

Verhit een grote pan zonder olie op hoog vuur. Bak de mini-tortilla's 1 minuut per kant en leg ze op een bord met een afwasdoek eroverheen om ze warm te houden (zie Tip). Verhit ondertussen 1 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de varkenshaasblokjes en het witte gedeelte van de lente-ui toe en bak 3 - 6 minuten. Laat ondertussen de bonen uitlekken en spoel af. Bak de laatste minuut de bonen en barbecuesaus mee met het vlees. Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur vervolgens uit en houd het vlees afgedekt warm.

Tip: Kook je voor meerdere personen? Gebruik dan 2 pannen of warm de mini-tortilla's 2 - 3 minuten op in de oven op 200 graden.

Limoenmayonaise maken
5

Meng in een kleine kom de overige mayonaise met de helft van de limoenrasp en 1 tl limoensap per persoon.

Serveren
6

Vul de tortilla's met de koolsla, het vlees en de avocadosalsa. Garneer met de limoenmayonaise en de overige limoenrasp en verse kruiden.