Wist je dat avocado boordevol plantaardige, onverzadigde vetten zit? Dit draagt bij aan een beter cholesterolgehalte en houdt je hart en bloedvaten gezond.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
4 stuk(s)
Mini-tortilla's
(Bevat Tarwe)
1 stuk(s)
Varkenshaas
(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)
25 gram
Barbecuesaus
(Bevat Sulfiet, Mosterd)
100 gram
Witte kool en wortel
70 gram
Maïs in blik
½ stuk(s)
Avocado
¼ bosje(s)
Lente-ui
½ stuk(s)
Limoen
40 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Groene peper
5 gram
Verse koriander en munt
1 el
[Plantaardige] mayonaise
1 el
Olijfolie
100 ml
[Plantaardige] melk
½ el
Bloem
½ el
[Plantaardige] boter
naar smaak
Peper en zout
Snijd de varkenshaas in kleine blokjes van maximaal 1 cm. Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp en pers het sap uit.
Meng in een kom de witte kool en wortel met per persoon: 1 el mayonaise, 1 tl limoensap en de helft van de limoenzeste. Ris de muntblaadjes van de takjes en snijd de blaadjes samen met de volledige koriandertakjes fijn. Meng de helft van de verse kruiden door de koolsla en breng op smaak met peper en zout.
Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.
Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Meng in een kom de avocadoblokjes met het groene gedeelte van de lente-ui, de helft van de groene peper en het overige limoensap. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit een pan zonder olie op hoog vuur. Bak de mini-tortilla’s 1 minuut per kant en leg ze op een bord met een afwasdoek eroverheen om ze warm te houden (zie Tip). Verhit ondertussen 1 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en bak de varkenshaas en het witte gedeelte van de lente-ui 3 - 6 minuten. Laat ondertussen de mais uitlekken. Bak de laatste minuut de mais en barbecuesaus mee. Breng op smaak met peper en zout. Houd afgedekt warm.
Tip: Kook je voor meerdere personen? Gebruik dan 2 pannen of warm de mini-tortilla's 2 - 3 minuten op in de oven op 200 graden.
Zet 100 ml melk per persoon klaar. Verhit 1/2 el boter per persoon in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg 1/2 el bloem per persoon toe en bak 2 - 3 minuten, of tot het begint te geuren. Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer goed door met een garde tot een glad geheel. Voeg de geraspte kaas toe en meng goed door tot alles is gesmolten. Voeg de overige groene peper toe, breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng goed door en zet vervolgens het vuur uit.
Vul de tortilla's met de koolsla, het vlees en de avocadosalsa. Besprenkel met de kaassaus en garneer met de overige verse kruiden en limoenzeste.