Loaded soft taco's met varkenshaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Loaded soft taco's met varkenshaas

Loaded soft taco's met varkenshaas

met koolsla, mais en Goudse kaas

Wist je dat avocado boordevol plantaardige, onverzadigde vetten zit? Dit draagt bij aan een beter cholesterolgehalte en houdt je hart en bloedvaten gezond.

Allergenen:
Tarwe
Sulfiet
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

4 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Tarwe)

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

25 gram

Barbecuesaus

(Bevat Sulfiet, Mosterd)

100 gram

Witte kool en wortel

70 gram

Maïs in blik

½ stuk(s)

Avocado

¼ bosje(s)

Lente-ui

½ stuk(s)

Limoen

40 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Groene peper

5 gram

Verse koriander en munt

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4583 kJ
Energie (kcal)1095 kcal
Vetten62.5 g
waarvan verzadigd15.3 g
Koolhydraten82.5 g
waarvan suikers18.6 g
Vezels12.4 g
Eiwitten48.6 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Zeef
Koekenpan
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip).
  • Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp en pers de limoen uit.
  • Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en snijd de groene peper fijn (let op: pikant! Gebruik naar smaak).
  • Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd de blaadjes fijn.
  • Snijd de koriander fijn.

Tip: Later gebruik je de oven om de tortilla's op te warmen, je kunt er ook voor kiezen om ze op te warmen in een pan.

Varkenshaas bakken
2
  • Snijd de varkenshaas in kleine blokjes van maximaal 1 cm.
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de varkenshaas samen met het witte gedeelte van de lente-ui 3 - 6 minuten.
  • Laat ondertussen de mais uitlekken en spoel af. Voeg in de laatste minuut de mais toe aan de varkenshaas samen met de BBQ-saus. Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit en bewaar het vlees, afgedekt, apart.
Koolsla maken
3
  • Meng in een kom de witte kool en wortel met de helft van de limoenrasp en per persoon: 1 el mayonaise en 1 tl limoensap.
  • Meng de helft van de verse kruiden door de koolsla en breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm de tortilla's ondertussen 2 - 3 minuten in de oven.
Serveren
4
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng in een kom de avocado met het groene gedeelte van de lente-ui, groene peper naar smaak en het overige limoensap. Breng op smaak met peper en zout.
  • Vul de tortilla's met de koolsla, het vlees en de avocadosalsa.
  • Bestrooi met de kaas en garneer met de overige verse kruiden en limoenrasp.