Loaded vegetarische nacho's
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Loaded vegetarische nacho's

Loaded vegetarische nacho's

met frisse koolsla en zure room

Ken jij tortillachips alleen als snack? In dit recept vormen ze de basis voor een smaakvol en vullend Mexicaans gerecht.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Tomaat

100 gram

Rode kool, witte kool en wortel

½ stuk(s)

Ui

½ pak(ken)

Zwarte bonen

25 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½

Tomatenpuree

¼ stuk(s)

Rode puntpaprika

75 gram

Bieten-tortillachips

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Suiker

1.5 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)782 kcal
Energie (kJ)3271 kJ
Vetten38 g
waarvan verzadigd10.2 g
Koolhydraten76.1 g
waarvan suikers22.1 g
Vezels19.9 g
Eiwitten24.5 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Saladekom
Vergiet
Hapjespan
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snipper de ui. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de paprika in reepjes.
  • Meng in een saladekom per persoon: 1 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 el suiker en een snuif zout. Meng de rode kool, witte kool en wortel erdoorheen, schep goed om en laat de dressing intrekken.
  • Giet de zwarte bonen af in een vergiet.
Bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of sauteerpan op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui 2 minuten. Voeg per persoon: 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak), 1/2 blikje tomatenpuree en 1 el water toe.
  • Verlaag het vuur en meng de paprikareepjes en zwarte bonen erdoor. Laat 5 minuten zachtjes koken.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Afwerken
3
  • Verdeel de bieten-tortillachips over een ovenschaal en schep de bonensaus erop.
  • Verdeel de tomatenblokjes en cheddar eroverheen. Bak 5 - 7 minuten in de oven, of tot de cheddar gesmolten is.
Serveren
4
  • Verdeel de nacho's over de borden.
  • Serveer met de kool-wortelsalade.
  • Garneer met de zure room.