Luxe avocadosalade met honing-geitenkaasbolletjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Luxe avocadosalade met honing-geitenkaasbolletjes

Luxe avocadosalade met honing-geitenkaasbolletjes

met kerstomaten, balsamicocrème en walnoten

Wist je dat walnoot de enige noot is die ALA bevat? ALA is een plantaardig omega 3-vetzuur - goed voor je hart, bloedvaten en hersenen.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Zwaveldioxide en sulfiet
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Ei, Mosterd, Soja, Lupine)

4 ml

Olijfolie met citroen

50 gram

Geitenkaasbolletjes met honing

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Veldsla

8 ml

Balsamicocrème

(Bevat Zwaveldioxide en sulfiet)

20 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

10 gram

Verse bladpeterselie & basilicum

½ stuk(s)

Avocado

125 gram

Rode kerstomaten

Zelf toevoegen

300 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3925 kJ
Energie (kcal)938 kcal
Vetten52.6 g
waarvan verzadigd13.1 g
Koolhydraten88.1 g
waarvan suikers28.8 g
Vezels15.1 g
Eiwitten24.3 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pot met deksel en kook de parelcouscous, afgedekt, 12 - 14 minuten.
  • Giet de parelcouscous af en spoel af onder koud water.
  • Snipper ondertussen de ui.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.
  • Snijd de kerstomaten in 4 partjes.
  • Snijd de verse kruiden fijn.
Walnoten roosteren
2
  • Verhit een pan zonder olie op hoog vuur en rooster de walnoten tot de lichtbruin beginnen te kleuren.
  • Zet het vuur uit en voeg de helft van de honing toe. Meng goed door.
  • Verhit de olijfolie in een andere pan op middelhoog vuur. Bak de ui 3 - 4 minuten.
Salade maken
3
  • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie samen met de wittewijnazijn, de olijfolie met citroen en de rest van de honing.
  • Voeg de parelcouscous, de ui, de kerstomaten, de verse kruiden en de veldsla toe aan de saladekom.
  • Breng op smaak met peper en zout en schep goed om.
Serveren
4
  • Serveer de salade over borden.
  • Verdeel de avocado en geitenkaasbolletjes over de salade.
  • Garneer met de honingwalnoten en besprenkel met de balsamicocrème.