topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgogibowl met steak

Bulgogibowl met steak

met rijst, sesamsalade en gomasio

Bulgogisaus is zoet en hartig met de smaken van peer, gember en knoflook. Het is een belangrijk ingrediënt bij het bereiden van Koreaans BBQ.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Selderij
Sulfiet
Tarwe
Sesamzaad
Vis
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

75 gram

Witte langgraanrijst

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

50 gram

Witte kool en wortel

20 gram

Bulgogisaus

(Bevat Sulfiet, Tarwe, Sesamzaad, Vis, Soja)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

200 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

½ el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

[Plantaardige] boter

1 el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2817 kJ
Energie (kcal)673 kcal
Vetten25.2 g
waarvan verzadigd7.4 g
Koolhydraten77.8 g
waarvan suikers16.2 g
Vezels8.2 g
Eiwitten32.6 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Pan
Koekenpan
Aluminiumfolie
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip).
  • Bereid de bouillon. 
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de komkommer in halve maantjes en voeg toe aan een kom.

Tip: Het best kun je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Dan is de biefstuk ook vanbinnen op temperatuur wanneer je hem bakt en krijg je een malser resultaat.

Rijst koken
2
  • Verhit de olijfolie in een pot op laag vuur en bak de knoflook 1 - 2 minuten.
  • Voeg de rijst en de bouillon toe en kook 10 - 15 minuten.
  • Haal van het vuur en laat 5 minuten staan. Giet daarna af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.
  • Voeg ondertussen de wittewijnazijn en de suiker toe aan de komkommer. Roer goed door en zet apart tot het serveren. Schep regelmatig om.
Mengen
3
  • Meng in een saladekom de sesamolie met de mayonaise en de witte kool en wortel. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur. Bak, wanneer de pan goed heet is, de steak en ui 1 - 3 minuten per kant.
  • Haal de steak uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
  • Voeg de bulgogisaus en de aangegeven hoeveelheid water toe aan de pan met de ui. Laat 1 minuut koken.
Serveren
4
  • Snijd de steak kort voor serveren, tegen de draad in, in dunne sneetjes.
  • Serveer de rijst op diepe borden. Leg de steak erop en besprenkel met de bulgogisaus.
  • Serveer met de komkommer en de koolsla.
  • Garneer met de gomasio.