Wist je dat de caesarsalade is ontstaan als noodoplossing tijdens plotselinge drukte in het restaurant van Cesare Cardini in Mexico?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Kipfilet
2 plak(ken)
Ontbijtspek
75 gram
Sperziebonen
1 stuk(s)
Ei
1 stuk(s)
Knoflookteen
½
Ansjovis
(Bevat Vis)
½ stuk(s)
Citroen
50 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
½ stuk(s)
Wit tarwebroodje
½ head
Romaine
⅖ stuk(s)
Parmigiano Reggiano DOP
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
¾ el
Olijfolie van de ansjovis
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur. Bak de kipfilet 5 – 6 minuten per kant goudbruin en gaar. Bak het ontbijtspek de laatste 5 minuten mee. Haal de kip uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Bewaar het ontbijtspek apart.
Breng ondertussen een bodempje water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en was de eieren grondig. Leg de eieren en de sperziebonen in de pan en kook ze samen 5 – 6 minuten (zie Tip).
Tip: Liever een hardgekookt ei? Kook ze dan 8 - 12 minuten in een aparte pan. Laat de eieren schrikken onder koud water - zo kun je ze gemakkelijk pellen.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Laat de ansjovis uitlekken en bewaar de olie. Snijd de helft van de ansjovis fijn en laat de rest heel. Pers de helft van de citroen uit en snijd de overige citroen in parten. Meng in een kleine kom de mayonaise met de knoflook, de fijngesneden ansjovis en 1 tl citroensap per persoon. Breng op smaak met peper.
Snijd het witte broodje in blokjes. Voeg de ansjovisolie toe aan dezelfde koekenpan en verhit op middelhoog vuur. Bak de blokjes brood in ongeveer 5 minuten tot goudbruine croutons. Roer regelmatig zodat de croutons niet aanbranden.
Snijd ondertussen de romaine sla grof. Snijd de kip in plakken. Snijd de eieren in parten. Rasp of schaaf de parmigiano reggiano voorzichtig in grove flinters met een kaasschaaf of dunschiller.
Meng in een serveerschaal de romaine sla met de sperziebonen en de croutons. Verdeel de parten ei erover en garneer met de dressing en de geschaafde parmigiano reggiano. Leg de apart gehouden ansjovis erop, verdeel het ontbijtspek erover en leg de gesneden kipfilet in het midden. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de citroenparten.