Luxe miso ramen met gemarineerde steak
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Luxe miso ramen met gemarineerde steak

Luxe miso ramen met gemarineerde steak

met zachtgekookt ei en paksoi

Speciaal ingrediënt in je box! De steak van Meatier is afkomstig van zorgvuldig geselecteerde runderen. Ze worden onder de beste omstandigheden groot, met weidse leefruimte.

Labels:
Speciaal ingrediënt
Allergenen:
Selderij
Eieren
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

½ bosje(s)

Lente-ui

10 gram

Witte miso

(Bevat Soja, Tarwe)

70 gram

Maïs in blik

50 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

¼ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Gemberpuree

½ stuk(s)

Paksoi

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Zonnebloemolie

300 ml

Water

½ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

½ tl

Wittewijnazijn

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Sambal

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2981 kJ
Energie (kcal)713 kcal
Vetten26.1 g
waarvan verzadigd9.2 g
Koolhydraten68.7 g
waarvan suikers19.5 g
Vezels12 g
Eiwitten49.1 g
Zout6.3 g

Benodigdheden

Steelpan
Grote wok of hapjespan
Koekenpan
Aluminiumfolie
Zeef

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de steak uit de koelkast (zie Tip). Breng water aan de kook in een ruime steelpan voor de eieren. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Het best kun je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Dan is de steak ook vanbinnen op temperatuur wanneer je hem bakt en krijg je een malser resultaat.

Groenten snijden
2

Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein. Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak het witte gedeelte van de lente-ui samen met de knoflook, rode peper en gemberpuree 1 - 2 minuten al roerend, of tot ze beginnen te geuren.

Koken
3

Voeg de zoete Aziatische saus en witte miso (let op: zout! Gebruik naar smaak) toe aan de pan en bak nog 2 minuten. Voeg per persoon: 1/2 bouillonblokje, 10 ml sojasaus, 1/2 tl wittewijnazijn, 1/2 el ketjap manis en 500 ml water toe. Proef en voeg sambal toe naar smaak. Breng aan de kook en laat daarna op laag vuur zachtjes pruttelen. Kook de eieren in 5 - 7 minuten zacht. Giet daarna af en spoel af met koud water. Pel de eieren.

Bakken
4

Verhit ondertussen 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur. Leg, zodra de boter goed heet is, de steak voorzichtig in de pan. Bak 1 - 3 minuten per kant goudbruin. Bestrooi met wat peper en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Afmaken
5

Voeg de noedels en paksoi toe aan de wok of sauteerpan. Schep goed om en kook 2 - 4 minuten, of tot de noedels gaar zijn. Laat ondertussen de mais uitlekken in een vergiet. 

Serveren
6

Snijd de steak in sneetjes. Verdeel de noedels en bouillon over diepe borden of kommen. Verdeel de mais erover. Leg de steaksneetjes en het het zachtgekookte eitje erop. Garneer met het groene gedeelte van de lente-ui.

Weetje: Wist je dat lente-ui vergeleken met andere groenten veel calcium bevat? Je vindt het ook in boerenkool en paksoi.