Kippendij is een geliefd stukje van de kip. Het vlees is donkerder en iets vetter dan de filet, waardoor het lekker mals en extra vol van smaak is.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ bosje(s)
Lente-ui
1 tl
Verse gember
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Paprika
½ stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Kippendijfilet
120 gram
Garnalen
(Bevat Schaaldieren)
½ zakje(s)
Gele currykruiden
75 gram
Witte langgraanrijst
90 ml
Kokosmelk
¼ stuk(s)
Rode peper
¼ stuk(s)
Limoen
10 ml
Vissaus
(Bevat Vis)
30 gram
Kroepoek met Noordzeegarnalen
(Bevat Schaaldieren Kan bevatten Weekdieren, Vis)
1 el
Zonnebloemolie
1 tl
Bloem
0.12 stuk(s)
Zoutarm kippenbouillonblokje
2 el
Water voor saus
naar smaak
Peper en zout
Breng water aan de kook in een ruime pot voor de rijst. Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar een deel van het groene gedeelte apart. Rasp de gember fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de wortel in dunne halve maantjes. Snijd de kippendijfilet in kleine stukken van 1 - 2 cm.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de garnalen, de kippendij en de knoflook 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout en haal uit de pan.
Kook ondertussen de rijst in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af indien nodig en laat uitstomen. Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde sauteerpan van de garnalen op middelhoog vuur. Fruit de gember en het witte gedeelte van de lente-ui 1 - 2 minuten.
Voeg de currykruiden, de paprikareepjes, de wortelschijfjes, de kokosmelk en 1 tl bloem per persoon toe en verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de sauteerpan (zie Tip). Laat het geheel, afgedekt, 6 - 8 minuten op laag vuur koken. Voeg in de laatste 2 minuten 2 el water per persoon, de garnalen en de kippendij toe.
Tip: Let jij op je zoutinname? Laat dan eventueel het bouillonblokje achterwege.
Snijd het steeltje van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak). Rol de rode peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de rode peper in ringetjes. Snijd de limoen in partjes. Breng de curry verder op smaak met per persoon: het sap van 1 limoenpartje en 1 tl vissaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor). Verhit het geheel nog 1 minuut.
Proef de curry en voeg eventueel de rode peper, vissaus, extra limoensap, peper en/of zout toe. Verdeel de rijst over kleine kommetjes en keer de kommetjes rijst om op een bord. Verdeel de curry met de garnalen, de kippendij en de groenten eromheen. Garneer met de rode peper, het groene gedeelte van de lente-ui en 1 limoenpartje per persoon. Serveer met de kroepoek.