Luxe Thaise curry met kippendij en grote garnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Luxe Thaise curry met kippendij en grote garnalen

Luxe Thaise curry met kippendij en grote garnalen

met sojabonen, taugé en gefrituurde uitjes

Wist je dat onze rijst en granen verpakking nu gemaakt is van papier? Door de verpakking bij het papier weg te gooien, kan deze eenvoudig gerecycleerd worden!

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Vis
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

130 gram

Grote scampi's

1 stuk(s)

Kippendijfilet

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

25 gram

Sojabonen

½ zakje(s)

Gele currykruiden

90 ml

Kokosmelk

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Limoen

¼ stuk(s)

Rode peper

25 gram

Sojascheuten

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

½ stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

1 tl

Bloem

naar smaak

Peper en zout

0.12 stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

1 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)913 kcal
Energie (kJ)3820 kJ
Vetten42 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers9 g
Vezels8 g
Eiwitten44 g
Zout5 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snipper de ui. Rasp de gember fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de wortel in dunne halve plakken. Snijd de kippendijfilet in kleine stukken van 1 - 2 cm.

Rijst koken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de garnalen, de kippendij en de knoflook 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout en haal uit de pan. Kook ondertussen de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar in de pan met deksel. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten bakken
3

Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde hapjespan van de garnalen op middelhoog vuur. Fruit de gember en ui 1 - 2 minuten. Voeg de curry kruiden, de paprikareepjes, de wortelschijfjes, de kokosmelk en 1 tl bloem per persoon toe en verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon over de hapjespan (zie Tip).

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat eventueel het bouillonblokje achterwege.

Saus sudderen
4

Laat het geheel, afgedekt, 6 - 8 minuten op laag vuur koken. Voeg in de laatste 2 minuten 2 el water per persoon, de taugé, de sojabonen, de garnalen en de kippendij toe. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Snijd de limoen in parten.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Op smaak brengen
5

Breng de curry verder op smaak met per persoon: het sap van 1 partje limoen en 1 tl vissaus (zie Tip). Verhit het geheel nog 1 minuut. Proef de curry en voeg eventueel de rode peper, vissaus, extra limoensap of peper en zout toe.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de vissaus dan achterwege en voeg eventueel na het serveren naar smaak een beetje toe.

Serveren
6

Verdeel de rijst over kommetjes en keer de kommetjes rijst om op een bord. Verdeel de curry met de garnalen, de kippendij en de groenten eromheen. Garneer met de rode peper, de gefrituurde uitjes en een partje limoen.