Hartige zoete-aardappelsoep
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met zure room, bierbostelbroodje en pompoenpitten

Gele wortels zijn een oude wortelvariëteit die rijk is aan luteïne en bètacaroteen, wat ze hun zonnige kleur geeft. In tegenstelling tot oranje wortels, die later werden gekweekt, bieden gele wortels een mildere zoetheid.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Spelt
Gluten
Tarwe
Gerst
Rogge

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Aardappelen

150 gram

Zoete aardappel

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Paprika

⅓ stuk(s)

Gele wortel

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Bierbostelbroodje

(Bevat Spelt, Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Lupine, Gluten, Noten)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

400 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2893 kJ
Energie (kcal)691 kcal
Vetten22.6 g
waarvan verzadigd10.9 g
Koolhydraten94.1 g
waarvan suikers19.8 g
Vezels27.8 g
Eiwitten19.1 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Koekenpan
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de wortel in schijfjes van 1 cm dik. Snijd de paprika in blokjes.
  • Schil zowel de aardappelen als de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes.

Weetje: Aardappelen zijn rijk aan vitaminen en mineralen zoals zink, ijzer, kalium en vitamine B en C. Wist je dat de zoete variant ook veel vitamine A bevat? Goed voor je ogen en afweersysteem.

Soep koken
2
  • Verhit de boter in een soeppot met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui en de knoflook 2 minuten.
  • Voeg de wortel, de aardappelen, zoete aardappel en de paprika toe en bak nog 3 minuten.
  • Voeg de bouillon toe en laat, afgedekt, 15 minuten zachtjes koken.
Pompoenpitten roosteren
3
  • Bak het broodje 6 - 8 minuten in de oven.
  • Verhit ondertussen een pan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Serveren
4
  • Haal de soeppot van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.
  • Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de soep in kommen en garneer met de pompoenpitten en zure room.
  • Serveer het broodje ernaast.