'Mac & cheese', oftewel macaroni met kaas, is een Amerikaanse klassieker en ultiem comfort food: heerlijk romig, met lekker veel kaas. Onze versie is perfect voor de herfst, omdat je de saus maakt met hét ingrediënt van het seizoen: pompoen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
90 gram
Rigatoni
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Mosterd, Eieren)
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
5 bosje(s)
Verse tijm
(Kan bevatten Selderij)
1 tl
Paprikapoeder
150 gram
Pompoenblokjes
75 ml
Biologische halfvolle melk
(Bevat Melk (inclusief lactose))
50 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
25 gram
Geraspte oude kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
15 gram
Geraspte cheddar
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Olijfolie
75 ml
Groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook ruim water in een pan met deksel voor de rigatoni en kook, afgedekt, 13 – 15 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Bewaar wat van het kookvocht. Snijd ondertussen de ui fijn. Pers de knoflook of snijd fijn en ris de blaadjes tijm van de takjes.
Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui, de knoflook en het paprikapoeder 1 – 2 minuten. Voeg de pompoenblokjes en 3/4 van de tijm toe en roerbak 4 – 6 minuten. Voeg daarna de melk en de bouillon toe en laat, afgedekt, 8 – 11 minuten koken, of tot de pompoen zacht is.
Haal de pan met pompoen van het vuur en giet de inhoud in een maatbeker. Pureer met een staafmixer. Maak de saus eventueel dunner door kookwater van de pasta toe te voegen.
Giet de saus terug in de soeppan. Voeg de spinazie, 3/4 van de oude kaas, 3/4 van de cheddar en de rigatoni toe en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.
Schep het mengsel in een ovenschaal en strooi de overige kaas erover. Bak de pastaschotel 10 – 15 minuten in de oven, of tot de bovenkant mooi bruin is.
Haal de pastaschotel uit de oven en schep de mac & cheese op de borden. Garneer met de overige tijm.