Za'atar is niet alleen de naam van een vers kruid, maar ook van een kruidenmix. Deze mix bevat naast za'atar ook geroosterd sesamzaad en sumak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
90 gram
Mafaldine
(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Soja)
1 stuk(s)
Kumato-tomaat
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Citroen
10 gram
Hazelnoten
(Bevat Hazelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
½ zakje(s)
Za'atar
(Bevat Sesamzaad)
75 gram
Culinaire room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
1 el
Olijfolie
1 el
Extra vierge olijfolie
½ el
Water voor saus
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng water met 1/2 bouillonblokje per persoon aan de kook in een ruime pot voor de pasta. Snijd de courgette in halve maantjes. Halveer de kumato tomaat.
Leg de courgette en de tomatenhelften op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met 1 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Rooster de groenten 15 - 20 minuten in de oven.
Kook de pasta 7 - 9 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat uitstomen in de pot. Snijd de peterselie fijn. Pel de knoflook. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en snijd de citroen in 4 partjes. Hak de hazelnoten grof.
Voeg de feta, culinaire room, knoflookteen, de helft van de peterselie en per persoon: het sap van 1 citroenpartje, 1/2 tl citroenrasp, 1/2 el water en 1 el extra vierge olijfolie toe aan een hoge kom. Pureer met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de opgeklopte feta toe aan de pot met gekookte pasta en meng goed. Voeg wat kookvocht toe als de saus nog te dik is. Breng de pasta op smaak met peper en zout.
Verdeel de pasta met de saus over de borden. Verdeel de geroosterde groenten over de borden. Garneer met de hazelnoten, de za'atar, de overige peterselie en citroenrasp en de overige citroenpartjes.
Weetje: Wist je dat peterselie per gram 3 keer zoveel ijzer bevat als biefstuk? 5 gram peterselie per persoon lijkt misschien weinig, maar draagt wel degelijk bij aan je ijzerinname!