Mafaldine met opgeklopte feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mafaldine met opgeklopte feta

Mafaldine met opgeklopte feta

met citroen, geroosterde groenten en hazelnoten

Ingrédient à la une dans votre box ! La tomate Kumato a une saveur sucrée complexe et est reconnaissable à sa couleur brunâtre unique.

Labels:
Veggie
Speciaal ingrediënt
Allergenen:
Tarwe
Hazelnoten
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Mafaldine

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Soja)

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Citroen

10 gram

Hazelnoten

(Bevat Hazelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

Za'atar

(Bevat Sesamzaad)

75 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Coeur de boeuf tomaat

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3719 kJ
Energie (kcal)889 kcal
Vetten51.3 g
waarvan verzadigd16.8 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers12.1 g
Vezels9.4 g
Eiwitten22 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Pan
Bakplaat met bakpapier
Hoge kom
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng water met 1/2 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pot voor de pasta. Snijd de courgette in halve maantjes. Halveer de tomaat.

Groenten roosteren
2

Leg de courgette en de tomatenhelften op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met 1 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Rooster de groenten 18 - 22 minuten in de oven.

Pasta koken
3

Kook de pasta 7 - 9 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat uitstomen in de pot. Snijd de peterselie fijn. Pel de knoflook. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en snijd de citroen in 4 partjes. Hak de hazelnoten grof.

Saus maken
4

Voeg de feta, culinaire room, knoflookteen, de helft van de peterselie en per persoon het sap van 1 citroenpartje, 1/2 tl citroenrasp, 1/2 el water en 1 el extra vierge olijfolie toe aan een hoge kom. Pureer met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

Pasta afmaken
5

Voeg de opgeklopte feta toe aan de pot met gekookte pasta en meng goed. Voeg wat kookvocht toe als de saus nog te dik is. Breng de pasta op smaak met peper en zout. 

Serveren
6

Verdeel de pasta met de saus over de borden. Verdeel de courgette en de tomatenhelften over de borden. Garneer met de hazelnoten, de za'atar, de overige peterselie, citroenrasp en citroenpartjes.

Weetje: Wist je dat peterselie per gram 3 keer zoveel ijzer bevat als biefstuk? 5 gram peterselie per persoon lijkt misschien weinig, maar draagt wel degelijk bij aan je ijzerinname!