topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Brunchbox | Moederdag

Brunchbox | Moederdag

4 porties | Box met 3 brunchrecepten, vers appelsiensap en gekookt eitje

Niets beter dan op Moederdag verrast worden met een heerlijke brunch! Met de Brunchbox is dat zo geregeld. Met drie verschillende receptjes voor vier personen, vers appelsiensap en een gekookt eitje wordt niet alleen mama, maar iedereen aan tafel in de watten gelegd.

Op het menu: wentelteefjes van suikerbrood met mascarpone, yoghurt-bowls met vers fruit en gevulde croissants met ham en kaas. Als dat geen verwennerij is!

Labels:
Recept
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Lupine
Gluten
Tarwe
Eieren
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

75 gram

Geraspte gruyère DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

500 gram

Yoghurt op z'n Grieks

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Suikerbrood

(Bevat Lupine, Gluten, Tarwe, Melk (inclusief lactose), Eieren Kan bevatten Soja, Gluten, Noten, Sesamzaad)

100 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

6 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

200 ml

Biologische halfvolle melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1.5 tl

Gemalen kaneel

6 stuk(s)

Handsinaasappel

1 pak(ken)

Danerolles - Grote croissants

(Bevat Tarwe, Melk (inclusief lactose))

40 gram

Serranoham

120 gram

Veenbes-walnootmix

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

125 gram

Blauwe bessen

125 gram

Frambozen

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)12218 kJ
Energie (kcal)2920 kcal
Vetten144.5 g
waarvan verzadigd67.3 g
Koolhydraten284.1 g
waarvan suikers169.2 g
Vezels24 g
Eiwitten91.4 g
Zout10.3 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Diep bord
Garde
Koekenpan
Steelpan met deksel
Serveerschaal

Instructies

Croissants vullen en bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Open het blik croissantdeeg en snijd zes driehoeken los langs de stippellijnen.
  • Verdeel de serranoham over het deeg en bestrooi met de geraspte gruyère.
  • Rol het belegde deeg op tot croissants en leg op een bakplaat met bakpapier. Bak 10 - 15 minuten in de oven.
Verloren brood maken
2
  • Snijd het suikerbrood in sneetjes van 2 cm dik.
  • Klop in een diep bord de melk, 2 eieren, 1/2 zakje kaneel en een snuifje zout met een garde.
Verloren brood bakken
3
  • Verhit 1 el zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur.
  • Wentel de suikerbroodsneetjes door het eimengel, leg in de pan en bak ongeveer 3 minuten per kant, of tot ze stevig beginnen te worden.
Eieren koken
4
  • Zet een steelpannetje op het vuur met genoeg water om de overige eieren helemaal onder water te zetten. 
  • Breng het water aan de kook en voeg de overige eieren voorzichtig één voor één toe met een lepel zodra het water goed aan de kook is.
  • Kook de eieren 6 minuten voor een zacht- en 8 minuten voor een hardgekookt eitje.
Yoghurt voorbereiden
5
  • Pers het sap van de appelsienen uit.
  • Verdeel de yoghurt over diepe kommen.
  • Garneer de yoghurt met de veenbes-walnootmix.
  • Maak met blauwe bessen een hartje op de yoghurt (zie Tip).

Tip: Serveer eventueel het overige fruit ernaast.

Serveren
6
  • Dek de tafel met de yoghurt-bowls, gekookte eitjes en het verse appelsiensap.
  • Leg de croissants op een serveerschaal.
  • Verdeel het verloren over de borden en garneer met de mascarpone en frambozen.

Fijne moederdag!