Je mengt de gehaktballetjes met Turkse peper. Yeşil biber betekent groene peper in het Turks en is een verzamelnaam voor veel soorten groene pepers uit Turkije. De Turkse groene peper heeft een relatief milde smaak en de peper kan ook rauw worden gegeten in bijvoorbeeld salades. Lees hier meer over op het blog.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½
Ui
½
Knoflookteen
125 gram
Sperziebonen
1
Turkse groene peper
85 gram
Volkoren couscous
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Mosterd, Soja)
3
Gekruide rundergehaktballetjes
½ blik(ken)
Tomatenpuree
½ tl
Gemalen kaneel
125 ml
Groentebouillon
1 el
Olijfolie
1 tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de topjes van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in stukken van 3 – 4 cm. Snijd de Turkse peper klein.
Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel op middelhoog vuur en bak de couscous 1 minuut. Voeg 175 ml water per persoon toe en breng aan de kook. Haal vervolgens van het vuur en laat 10 minuten afgedekt wellen. Roer los met een vork.
Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de rundergehaktballetjes op middelhoog vuur in 4 – 5 minuten rondom bruin. Haal de gehaktballetjes uit de pan en bewaar het bakvet in de pan.
Bereid ondertussen de bouillon.
Fruit de ui en knoflook in de wok of hapjespan met bakvet 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenpuree, kaneel en witte wijnazijn toe en bak 1 minuut. Voeg de sperziebonen toe en bak 1 minuut. Voeg de bouillon toe, en stoof, afgedekt, 10 minuten. Voeg halverwege de Turkse peper en gehaktballetjes toe en bestrooi met peper en zout.
Verdeel de couscous en de gehaktballetjes met saus over de borden.