Marokkaanse couscous met gehaktballetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Marokkaanse couscous met gehaktballetjes

Marokkaanse couscous met gehaktballetjes

Met Turkse peper

Je mengt de gehaktballetjes met Turkse peper. Yeşil biber betekent groene peper in het Turks en is een verzamelnaam voor veel soorten groene pepers uit Turkije. De Turkse groene peper heeft een relatief milde smaak en de peper kan ook rauw worden gegeten in bijvoorbeeld salades. Lees hier meer over op het blog.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen:
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½

Ui

½

Knoflookteen

125 gram

Sperziebonen

1

Turkse groene peper

85 gram

Volkoren couscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Mosterd, Soja)

3

Gekruide rundergehaktballetjes

½ blik(ken)

Tomatenpuree

½ tl

Gemalen kaneel

Zelf toevoegen

125 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)768 kcal
Energie (kJ)3213 kJ
Vetten28 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers0 g
Vezels12 g
Eiwitten44 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Snijd de Turkse peper klein.
1

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de topjes van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in stukken van 3 – 4 cm. Snijd de Turkse peper klein.

Voeg water toe.
2

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel op middelhoog vuur en bak de couscous 1 minuut. Voeg 175 ml water per persoon toe en breng aan de kook. Haal vervolgens van het vuur en laat 10 minuten afgedekt wellen. Roer los met een vork.

3

Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de rundergehaktballetjes op middelhoog vuur in 4 – 5 minuten rondom bruin. Haal de gehaktballetjes uit de pan en bewaar het bakvet in de pan.

4

Bereid ondertussen de bouillon.

Voeg halverwege de balletjes toe.
5

Fruit de ui en knoflook in de wok of hapjespan met bakvet 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenpuree, kaneel en witte wijnazijn toe en bak 1 minuut. Voeg de sperziebonen toe en bak 1 minuut. Voeg de bouillon toe, en stoof, afgedekt, 10 minuten. Voeg halverwege de Turkse peper en gehaktballetjes toe en bestrooi met peper en zout.

Verdeel het gerecht over de borden.
6

Verdeel de couscous en de gehaktballetjes met saus over de borden.