Plantaardige gehaktballetjes met aardappelpuree met ras el hanout
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Plantaardige gehaktballetjes met aardappelpuree met ras el hanout

Plantaardige gehaktballetjes met aardappelpuree met ras el hanout

Marokkaans geïnspireerd, met amandelen, lente-ui en verse kruiden

Ras el hanout is een klassiek Marokkaans kruidenmengsel. De naam betekent letterlijk 'hoofd van de winkel' - een mix van de beste kruiden van de marktkoopman!

Labels:
Caloriebewust
Plantaardig
Extra groente
Allergenen:
Haver
Soja
Tarwe
Gerst
Amandelnoten
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

5 stuk(s)

Boulettes Very Chouettes van de Vegetarische Slager

(Bevat Haver, Soja, Tarwe, Gerst Kan bevatten Mosterd, Selderij)

200 gram

Aardappelen

½ zakje(s)

Ras el hanout

10 gram

Gezouten amandelen

(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

100 gram

Passata

½ bosje(s)

Lente-ui

150 gram

Mix van gesneden wortel en ui

(Kan bevatten Selderij)

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

75 ml

Water voor saus

1 tl

Mosterd

1

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2576 kJ
Energie (kcal)616 kcal
Vetten25.8 g
waarvan verzadigd3.9 g
Koolhydraten61.3 g
waarvan suikers15.1 g
Vezels26.2 g
Eiwitten24.1 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Zet de aardappelen onder water in een pot en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar.
  • Kook de laatste 5 minuten de gesneden groenten mee. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat uitstomen.
Plantaardige gehaktballetjes bakken
2
  • Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak het witte gedeelte van de lente-ui en de plantaardige gehaktballetjes 4 minuten.
  • Voeg 1 tl ras el hanout per persoon toe aan de pan en bak 1 minuut verder.
  • Voeg de aangegeven hoeveelheid water toe toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Voeg de passata toe, meng goed en laat 5 minuten sudderen.
Aardappelen stampen
3
  • Stamp de aardappelen en groenten met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de mosterd, de overige olijfolie en een scheutje melk of kookvocht toe en stamp goed door. 
  • Voeg het groene gedeelte van de lente-ui en de overige ras el hanout toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de verse kruiden fijn. Hak de amandelen grof.
Serveren
4
  • Meng de helft van de verse kruiden door de saus met gehaktballetjes. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de stoemp over de borden. Serveer de balletjes met de saus erbovenop.
  • Garneer met de amandelen en de overige verse kruiden.