Wil je jouw zelfgemaakte tzatziki extra body en smaak geven en heb je extra tijd? Laat de yogurt dan eerst nog uitlekken in een fijne doek.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Aardappelen
3 stuk(s)
Knoflookteen
⅓ zakje(s)
Gedroogde oregano
100 gram
Kipfilethaasjes
⅓ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Paprika
¼ stuk(s)
[Mini-]komkommer
5 gram
Verse bladpeterselie
25 gram
Biologische volle yoghurt
¼ stuk(s)
Citroen
2 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier. Houd genoeg ruimte over op de bakplaat of in de oven voor een ovenschaal met kip. Bak de aardappelpartjes 30 – 35 minuten in de oven.
Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom per persoon: 1 tl oregano, 1/2 el olijfolie, de helft van de knoflook en een snufje zout. Meng de kipfilethaasjes door de marinade. Zet opzij en laat de marinade intrekken tot stap 3. Snijd ondertussen de courgette in blokjes van 1 - 2 cm. Snijd de paprika in blokjes van 2 cm.
Tip: Wist je dat jouw maaltijd door de paprika en aardappelen al meer dan 150% van de ADH vitamine C bevat?
Leg de kipfilethaasjes in een ovenschaal of op de bakplaat naast de aardappelpartjes. Bak de kip 8 - 12 minuten mee in de oven. Verhit vervolgens 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de courgette en paprika toe en bak 8 - 10 minuten.
Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Rasp de komkommer met een grove rasp. Snijd de bladpeterselie fijn. Meng in een kleine kom de geraspte komkommer, de knoflook en de bladpeterselie met de yoghurt. Breng de tzatziki op smaak met peper en zout.
Tip: Voor tzatziki gebruik je yoghurt en dat levert een lekker fris sausje op met maar weinig calorieën. Ook sausjes met mayonaise kun je lichter maken door een deel ervan te vervangen door yoghurt, zelfs volle! Lekker romig, maar meer in balans.
Pers de citroen uit. Meng in een grote kom per persoon: 1 tl citroensap, 1/2 el olijfolie, peper en zout. Voeg de gebakken aardappelpartjes toe aan de kom en meng goed.
Snijd de kipfilethaasjes in reepjes. Verdeel de gebakken groenten en aardappelpartjes over de borden en leg de kipfiletreepjes ernaast. Serveer met de tzatziki.