Meergranenvisburger met gebakken patatjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Meergranenvisburger met gebakken patatjes

Meergranenvisburger met gebakken patatjes

met ravigotesaus en frisse salade van courgette en tomaat

Nieuw ingrediënt in je box! De krokante visburger is gemaakt van heek. Het krokante jasje en de zachte, milde smaak combineren goed met deze frisse ravigotesaus.

Allergenen:
Mosterd
Eieren
Vis
Tarwe
Spelt

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Tomaat

40 gram

Ravigotesaus

(Bevat Mosterd, Eieren)

1 stuk(s)

Meergranenvisburger

(Bevat Vis, Tarwe, Spelt)

30 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] boter

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3339 kJ
Energie (kcal)798 kcal
Vetten40.3 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten77.5 g
waarvan suikers10.7 g
Vezels10.4 g
Eiwitten26.1 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Krieltjes bakken
1

Was de krieltjes en snijd doormidden. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur en bak de krieltjes, afgedekt, 20 minuten. Haal het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout. Bak de krieltjes daarna nog 5 - 10 minuten verder.

Courgette bakken
2

Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Verhit de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur (zie Tip). Bak de courgette 3 - 4 minuten, of tot de courgette gaar is. Haal de courgette uit de pan en laat afkoelen.

Tip: Heb je een grillpan? Dan kun je de courgette ook grillen in plaats van bakken. Zo krijg je mooie streepjes op de courgette.

Snijden
3

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout.

Visburger bakken
4

Verhit 1 el boter per persoon in dezelfde pan van de courgette op middelhoog vuur. Bak de visburger 3 minuten per kant. De visburger is klaar wanneer hij een goudbruin korstje heeft.

Salade maken
5

Meng de tomaat, slamix en courgette in de saladekom met de dressing (zie Tip).

Tip: Zorg dat de courgette is afgekoeld voordat je het toevoegt aan de saladekom.

Serveren
6

Verdeel de krieltjes en de visburger over de borden. Serveer met de salade en de ravigotesaus.

Weetje: Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6 - onder andere belangrijk voor de stofwisseling.