Goed voor jou en de wereld om je heen Tijdens de eerste editie van de Week Zonder Vlees laten we je zien hoe leuk én lekker veggie koken is. Eet je mee? Door één week geen vlees te eten, bespaar je 18,3 kg aan CO₂e-uitstoot - dat is net zoveel als een autorit van wel 95 km. Met dit Veggie-recept ben je goed op weg en wie weet raak je deze week geïnspireerd om vaker veggie te koken!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Paprika
70 gram
Maïs in blik
⅓ blik(ken)
Linzen
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
½
Tomatenpuree
¼ stuk(s)
Limoen
½ zakje(s)
Zoet-pikante chilisaus
50 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
50 gram
Bieten-tortillachips
¼ el
Zonnebloemolie
½ tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Weetje: Wist je dat dit gerecht bijna de helft van de ADH vezels bevat? De voornaamste bron is de linzen, aangevuld door de ruim 250 gram groente. Vezels zijn goed voor je darmflora. Een gezonde darmflora zorgt voor een sterke weerstand en draagt bij aan een gezond cholesterolgehalte. Daarnaast voel je je door veel vezels lang verzadigd.