Mexicaans gekruide linzenstoof met bieten-tortillachips
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexicaans gekruide linzenstoof met bieten-tortillachips

Mexicaans gekruide linzenstoof met bieten-tortillachips

met zoet-pikante chilisaus, wortel en mais

.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Tomaat

70 gram

Maïs in blik

½ pak(ken)

Linzen

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½

Tomatenpuree

¼ stuk(s)

Limoen

½ zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

50 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Bieten-tortillachips

½ stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2638 kJ
Energie (kcal)631 kcal
Vetten27.6 g
waarvan verzadigd7.9 g
Koolhydraten71.4 g
waarvan suikers25.4 g
Vezels15.2 g
Eiwitten18.9 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Zeef
Kom
Grote wok of hapjespan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes en houd apart in een kom.
  • Snijd de wortel in kleine blokjes.
  • Giet de mais en de linzen af in een vergiet.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Bakken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een grote wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de wortel en Mexicaanse kruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak) 4 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee.
  • Verlaag het vuur, meng de mais en linzen door de saus en laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Garnering maken
3
  • Snijd de limoen in partjes.
  • Knijp 1 limoenpartje per persoon uit boven de kom met tomatenblokjes. Voeg de suiker toe. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed door en houd apart. 
  • Meng ondertussen in een kleine kom de zoet-pikante chilisaus met de zure room.
Serveren
4
  • Verdeel de linzenstoof over diepe borden.
  • Garneer met de geraspte kaas en tomatensalsa.
  • Serveer de overige limoenpartjes ernaast.
  • Serveer met de zoet-pikante roomsaus en de tortillachips.