De kruiden die dit gerecht kleur geven zijn gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - samen maken ze van deze linzenstoof een feestelijke maaltijd!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Paprika
70 gram
Maïs in blik
⅓ blik(ken)
Linzen
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
½
Tomatenpuree
¼ stuk(s)
Limoen
½ zakje(s)
Zoet-pikante chilisaus
50 gram
Biologische zure room
25 gram
Geraspte cheddar
50 gram
Pittige tortillachips
½ tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
½ el
Zonnebloemolie
Tip: Wist je dat dit gerecht bijna de helft van de ADH vezels bevat? De voornaamste bron is de linzen, aangevuld door de ruim 250 gram groente. Vezels zijn goed voor je darmflora. Een gezonde darmflora zorgt voor een sterke weerstand en draagt bij aan een gezond cholesterolgehalte. Daarnaast voel je je door veel vezels lang verzadigd.
Tip: Eet je dit gerecht met kinderen? Serveer de tortillachips dan apart, deze zijn vrij pittig.