Mexicaans gekruide linzenstoof met zelfgemaakte tortillachips
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexicaans gekruide linzenstoof met zelfgemaakte tortillachips

Mexicaans gekruide linzenstoof met zelfgemaakte tortillachips

met zoet-pikante chilisaus, wortel en mais

De kruiden die dit gerecht kleur geven zijn gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - samen maken ze van deze linzenstoof een feestelijke maaltijd!

Labels:
Extra groente
Caloriebewust
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Ui

70 gram

Maïs in blik

⅓ blik(ken)

Linzen

⅔ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½

Tomatenpuree

¼ stuk(s)

Limoen

½ zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

50 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat Tarwe)

Zelf toevoegen

½ tl

Suiker

¼ el

Zonnebloemolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)626 kcal
Energie (kJ)2617 kJ
Vetten27.1 g
waarvan verzadigd10.5 g
Koolhydraten68.3 g
waarvan suikers27.3 g
Vezels13.7 g
Eiwitten21.2 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Kom
Vergiet
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes en houd apart in een kom. Snipper de ui. Snijd de wortel in kleine blokjes.
  • Giet de mais en de linzen af in een vergiet.
  • Snijd de tortilla's in pizzapunten, zodat er grote tortillachips ontstaan. Besprenkel de tortillachips met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1/2 tl Mexicaanse kruidenmix, peper en zout.
Bakken
2
  • Verdeel de tortillachips over een bakplaat met bakpapier en bak 4 – 5 minuten in de oven.
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of sauteerpan op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui 2 minuten. Voeg de wortel en 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak 4 minuten.
  • Voeg 1/2 blikje tomatenpuree per persoon toe en bak 1 minuut mee.
  • Verlaag het vuur, meng de mais en linzen door de saus en laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Salsa en dip maken
3
  • Knijp 1 limoenpartje per persoon uit boven de kom met tomatenblokjes en voeg 1/2 tl suiker per persoon toe.
  • Breng op smaak met peper en zout. Roer goed door en houd apart.
  • Meng ondertussen in een kleine kom de zoet-pikante chilisaus met de zure room.
Serveren
4
  • Verdeel de linzenstoof over diepe borden.
  • Garneer met de geraspte kaas, tomatensalsa en de overige limoenpartjes.
  • Serveer met de zoet-pikante chilisaus en de tortillachips.

Weetje: Wist je dat dit gerecht bijna de helft van de ADH vezels bevat? De voornaamste bron is de linzen, aangevuld door de ruim 250 gram groente. Vezels zijn goed voor je darmflora. Een gezonde darmflora zorgt voor een sterke weerstand en draagt bij aan een gezond cholesterolgehalte. Daarnaast voel je je door veel vezels lang verzadigd.