Mexicaans gekruide viswraps met kool-wortelsalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexicaans gekruide viswraps met kool-wortelsalade

Mexicaans gekruide viswraps met kool-wortelsalade

met mangochutney, tomaat en koriander

Deze viswraps zijn ook koud erg lekker. Rol wat je overhoudt op tot een wrap, dan heb je voor morgen alvast een snelle snack.

Labels:
Familie
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Koolvishaasje

⅓ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

1 stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Verse koriander

¼ stuk(s)

Limoen

100 gram

Witte kool en wortel

40 gram

Mayonaise

3 stuk(s)

Witte tortilla

20 gram

Mangochutney

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)113 kcal
Energie (kJ)473 kJ
Vetten6.6 g
waarvan verzadigd0.9 g
Koolhydraten8.8 g
waarvan suikers6.4 g
Vezels4.8 g
Eiwitten2.4 g
Zout0.3 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Keukenpapier
Kom
Aluminiumfolie

Instructies

Vis bereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Dep het koolvishaasje droog met keukenpapier.
  • Besprenkel vervolgens met de olijfolie, wrijf in met de Mexicaanse kruiden en breng op smaak met peper en zout.
  • Bak het koolvishaasje 8 – 12 minuten op een bakplaat met bakpapier in de oven.
Snijden
2
  • Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes en snijd de koriander grof.
  • Pers de limoen.
  • Meng in een kom de witte kool en wortel met de mayonaise en 1 tl limoensap per persoon.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Tortilla's verwarmen
3
  • Verpak de tortilla's samen in aluminiumfolie en verwarm 2 – 3 minuten in de oven.
  • Trek de gebakken koolvis met twee vorken uit elkaar, zodat je kleine stukjes overhoudt.
Serveren
4
  • Serveer de kool-wortelsalade, koolvis, tomatenblokjes, mangochutney en koriander allemaal in losse bakjes, zodat iedereen aan tafel zelf zijn eigen viswrap kan maken.