Mexicaanse kipburger met ontbijtspek, cheddar en avocadodip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexicaanse kipburger met ontbijtspek, cheddar en avocadodip

Mexicaanse kipburger met ontbijtspek, cheddar en avocadodip

met aardappelwedges en tomatensalsa

Het kleine broertje van romaine is little gem. De iets zoetere smaak en stevigere crunch passen perfect bij dit gerecht!

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelwedges

1 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Oranjehoen kipburger

25 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Avocadodip

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Little gem

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Groene peper

2.5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

2 plak(ken)

Ontbijtspek

Zelf toevoegen

1 el

Wittewijnazijn

½ tl

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

[Plantaardige] boter

1 tl

Suiker

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4157 kJ
Energie (kcal)994 kcal
Vetten53.6 g
waarvan verzadigd20.1 g
Koolhydraten85.6 g
waarvan suikers15.1 g
Vezels12.9 g
Eiwitten39.2 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Kleine kom
Koekenpan
Grote hapjespan met deksel
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Snipper de helft van de ui en snijd de andere helft in halve ringen. Snijd de puntpaprika in smalle repen. Snijd het steeltje van de groene peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak). Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Meng in een kleine kom de wittewijnazijn met de suiker. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de groene peper toe en zet opzij. Schep af en toe om.

Spek bakken
2

Verhit een pan zonder olie op hoog vuur. Bak het ontbijtspek in 3 - 5 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de olijfolie in dezelfde pan op middelhoog vuur. Voeg de aardappelwedges toe en bak 15 - 20 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Burger bakken
3

Verhit de boter in een grote sauteerpan met deksel op middelhoog vuur (zie Tip 1). Voeg de kipburger, de paprika en de halve-uienringen toe (zie Tip 2). Bak de kipburger 4 - 6 minuten aan een kant. Draai om, verdeel de geraspte cheddar over de burger en leg het ontbijtspek erop. Zet het vuur lager en bak de burger, afgedekt, nog 4 - 6 minuten, of tot deze gaar is. Breng de groenten op smaak met peper en zout.

Tip 1Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 1 pan voor het vlees en de ui en 1 pan voor de overige groenten.

Tip 2: Je serveert de helft van de ui rauw. Houd je hier niet van? Bak alle ui dan mee met de burger.

Salsa maken
4

Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes en snijd de koriander fijn. Meng in een kom de tomaat met de gesnipperde ui, de koriander, 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout. Snijd de harde onderkant van de little gem af en trek de bladeren los van elkaar.

Burger maken
5

Snijd de briochebroodjes open en besmeer de binnenkanten met de avocadodip. Beleg met de kipburger met gesmolten kaas en het ontbijtspek, de gebakken groenten en enkele little-gemblaadjes. Voeg naar smaak de ingelegde groene peper toe.

Serveren
6

Verdeel de aardappelwedges over de borden en garneer de aardappelwedges met de salsa. Serveer met de kipburgers en mayonaise naar smaak.

Weetje: Wist je dat (punt)paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.