Mexicaanse ovenschotel met kidneybonen en cheddar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexicaanse ovenschotel met kidneybonen en cheddar

Mexicaanse ovenschotel met kidneybonen en cheddar

Aux tortillas pour tacos

Van pittige peper tot zoete bataat, zilte kaas en frisse balsamico-azijn; dit gerecht heeft veel smaken! Je bedekt de schotel met taco- schelpen en cheddar. Zet het nog even in de oven voor een heerlijk krokante bovenlaag! Nu lekker snel met voorgesneden groente voor het gemak!

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Groene peper

2 stuk(s)

Tomaat

250 stuk(s)

Groentemix

1 tl

Gemalen komijnzaad

⅓ blik(ken)

Tomatenpuree

½ stuk(s)

Rode kidneybonen

2 stuk(s)

Tacoschelpen

40 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)0 kJ
Energie (kcal)635 kcal
Vetten23 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers0 g
Vezels21 g
Eiwitten25 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

Snipper de ui
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en snijd fijn. Snijd de tomaat klein.

2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en helft van de groene peper 2 minuten op laag vuur. Voeg in de laatste 30 seconden het komijnzaad toe.

bak de groenten
3

Voeg vervolgens de groentemix met bataat, tomaat en tomatenpuree toe en bak al roerende 1 minuut op middelhoog vuur.

4

Voeg de kidneybonen met vocht en de zwarte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan en Breng op smaak met peper en zout.

Verkruimel de tacoschelpen erover en bestrooi met de cheddar
5

Doe het groentemengsel in de ovenschaal. Verkruimel de tacoschelpen erover en bestrooi met de cheddar. Bak 7 - 8 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is en de taco’s knapperig zijn.

Garneer naar smaak met de groene peper
6

Verdeel het gerecht over de diepe borden en garneer naar smaak met de overige groene peper.