Van pittige peper tot zoete bataat, zilte kaas en frisse balsamico-azijn; dit gerecht heeft veel smaken! Je bedekt de schotel met taco- schelpen en cheddar. Zet het nog even in de oven voor een heerlijk krokante bovenlaag! Nu lekker snel met voorgesneden groente voor het gemak!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Groene peper
2 stuk(s)
Tomaat
250 stuk(s)
Groentemix
1 tl
Gemalen komijnzaad
⅓ blik(ken)
Tomatenpuree
½ stuk(s)
Rode kidneybonen
2 stuk(s)
Tacoschelpen
40 gram
Geraspte cheddar
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Zonnebloemolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en snijd fijn. Snijd de tomaat klein.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en helft van de groene peper 2 minuten op laag vuur. Voeg in de laatste 30 seconden het komijnzaad toe.
Voeg vervolgens de groentemix met bataat, tomaat en tomatenpuree toe en bak al roerende 1 minuut op middelhoog vuur.
Voeg de kidneybonen met vocht en de zwarte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan en Breng op smaak met peper en zout.
Doe het groentemengsel in de ovenschaal. Verkruimel de tacoschelpen erover en bestrooi met de cheddar. Bak 7 - 8 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is en de taco’s knapperig zijn.
Verdeel het gerecht over de diepe borden en garneer naar smaak met de overige groene peper.