Mexicaanse-stijl hotdog met frisse salsa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexicaanse-stijl hotdog met frisse salsa

Mexicaanse-stijl hotdog met frisse salsa

met aardappelpartjes en limoenmayonaise


Labels:
Familie
Familie
Allergenen:
Rogge
Soja
Tarwe
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Hotdogbroodje

(Bevat Rogge, Soja, Tarwe)

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

1 stuk(s)

Tomaat

70 gram

Maïs in blik

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Hotdog

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Ui

150 gram

Aardappelwedges

2.5 gram

Verse koriander

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

naar smaak

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)957 kcal
Energie (kJ)4002 kJ
Vetten61 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers16 g
Vezels10.8 g
Eiwitten22 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de tomaat in blokjes.
  • Snijd de puntpaprika in blokjes.
  • Laat de mais uitlekken.

Tip: Wist je dat puntpaprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Bakken
2
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan.
  • Voeg de aardappelpartjes toe en bak 15 minuten, of tot ze gaar zijn. Breng flink op smaak met peper en zout.
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een tweede koekenpan en bak de rode ui 2 minuten.
  • Voeg de hotdog toe en bak nog 5 - 6 minuten.
Salsa maken
3
  • Verwarm het broodje 2 - 3 minuten in de oven.
  • Snijd de limoen in partjes. Hak de verse koriander grof.
  • Meng in een saladekom de tomaat- en paprikablokjes met de mais en de koriander (zie Tip). Meng er per persoon: 1/2 tl Mexicaanse kruiden en 1/2 limoenpartje doorheen.
  • Breng flink op smaak met peper en zout en voeg eventueel extra vierge olijfolie naar smaak toe.

Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.

Serveren
4
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met per persoon: 1/4 tl Mexicaanse kruiden, 1/2 partje limoensap en 1 tl water (zie Tip).
  • Snijd het broodje open. Smeer één zijde in met een beetje limoenmayonaise.
  • Leg de worst en gebakken ui ertussen. Schep een beetje van de salsa ertussen.
  • Schep de overige salsa op het bord en de aardappelpartjes ernaast. Serveer met de overige mayonaise en limoenpartjes.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de mayonaise door een yoghurt-mayonaise sausje. Meng daarvoor 1 tl van de mayonaise met 2 el yoghurt. Net zo lekker en minder calorierijk.