Visstoof met kokosmelk en gerookt paprikapoeder
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Visstoof met kokosmelk en gerookt paprikapoeder

Visstoof met kokosmelk en gerookt paprikapoeder

met patatjes, courgette en prei

In dit recept pocheer je de koolvis. Dat doe je direct in de kokossaus met groenten, wat extra veel smaak geeft aan de vis en aan de stoof.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Courgette

75 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Koolvis

(Bevat Vis)

1 stuk(s)

Tomaat

1 tl

Gerookt paprikapoeder

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Wittewijnazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

25 ml

Water voor saus

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2185 kJ
Energie (kcal)522 kcal
Vetten21.7 g
waarvan verzadigd16.3 g
Koolhydraten47.9 g
waarvan suikers8.8 g
Vezels13.9 g
Eiwitten28.6 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Snijden
1

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 cm. Snijd de prei in dunne halve ringen, de courgette in dunne halve maantjes en de tomaat in blokjes.

Aardappelen koken
2

Zet de aardappelen net onder water in een pot met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezonde energiebronnen zijn? Naast veel vezels en kalium bevatten ze ook veel vitaminen. Zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau, en vitamine C voor een sterke weerstand.

Prei bakken
3

Verhit een sauteerpan met deksel op gemiddeld vuur. Voeg de prei en de boter toe aan de pan. Bak in 5 - 7 minuten zacht.

Groenten bakken
4

Zet het vuur middelhoog, voeg de courgette en het gerookt paprikapoeder toe en bak nog 5 minuten. Schep af en toe om.

Vis pocheren
5

Voeg 25 ml water per persoon, de kokosmelk, de tomaat en de wittewijnazijn toe aan de sauteerpan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Schep goed om, zet het vuur laag en leg de koolvis ertussen. Dek de pan af en pocheer in 3 minuten per kant gaar.

Serveren
6

Verdeel de patatjes over de borden. Haal de vis voorzichtig van de groenten af en schenk de bouillon met groenten over de patatjes. Leg de vis voorzichtig op de patatjes en groenten.