Milde curry met kipgehaktballetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Milde curry met kipgehaktballetjes

Milde curry met kipgehaktballetjes

met rijst, rode puntpaprika en cashewstukjes

De kipgehaktballetjes zijn alvast op z'n Italiaans gekruid met oregano, knoflook en cayennepeper.

Allergenen:
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 tl

Verse gember

¼ bosje(s)

Lente-ui

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

75 gram

Jasmijnrijst

3 stuk(s)

Kipgehaktballetjes met Italiaanse kruiden

½ zakje(s)

Groene currykruiden

½ zakje(s)

Gedroogde laos

90 ml

Kokosmelk

10 gram

Cashewstukjes

(Bevat Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

½ el

Bloem

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3285 kJ
Energie (kcal)785 kcal
Vetten33.3 g
waarvan verzadigd17.7 g
Koolhydraten86.6 g
waarvan suikers9.3 g
Vezels12.1 g
Eiwitten31 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Large Frying Pan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de rijst. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Schil de gember. Snijd het witte gedeelte van de lente-ui in stukken van maximaal 3 cm en het groene gedeelte in dunne ringen. Snijd de wortel in halve maantjes. Snijd de puntpaprika in de breedte in smalle repen.

Rijst koken
2

Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat afgedekt staan tot serveren.

Groenten bakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook, wortel en het witte gedeelte van de lente-ui 2 - 3 minuten. 

Curry maken
4

Voeg de kipgehaktballetjes toe aan de pan en halveer ze met een pollepel of spatel. Voeg vervolgens de groene currykruiden, de gedroogde laos en de bloem toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en bak het geheel 2 minuten al roerend. Blus af met de aangegeven hoeveelheid water.

Laten pruttelen
5

Voeg de paprika, de kokosmelk en het hele stuk gember toe aan de curry. Breng het geheel aan de kook, verlaag dan het vuur en laat de curry, afgedekt, 12 - 17 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Haal de gember uit de curry. Verdeel de rijst over diepe borden. Schep de curry over de rijst. Garneer met het groene gedeelte van de lente-ui en de cashewstukjes.

Weetje: Wist je dat cashewnoten rijk zijn aan ijzer en zink? Dit zijn twee belangrijke mineralen voor het lichaam - zink ondersteunt onder andere je afweersysteem en ijzer is belangrijk voor je energieniveau.