Mini-hamburgers met chili-mayonaise
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mini-hamburgers met chili-mayonaise

Mini-hamburgers met chili-mayonaise

met paprika, zoetzure koolsalade en frietjes

Deze hamburger is gemaakt van rund- en varkensvlees. Doordat het varkensvlees van nature wat vetter is, blijft de burger lekker sappig vanbinnen!

Allergenen:
Eieren
Tarwe
Lupine
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Aardappelen

100 gram

Rode kool, witte kool en wortel

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

2 stuk(s)

Kleine hamburger van gemengd gehakt

(Bevat Eieren, Tarwe Kan bevatten Soja, Mosterd, Selderij)

2 stuk(s)

Mini-hamburgerbroodje

(Bevat Lupine, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Noten, Soja)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Suiker

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

25 gram

[Plantaardige] mayonaise

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1023 kcal
Energie (kJ)4280 kJ
Vetten56.7 g
waarvan verzadigd12.1 g
Koolhydraten90.8 g
waarvan suikers23 g
Vezels13.4 g
Eiwitten33.2 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil of was de aardappelen grondig en snijd in frieten van 1 cm dik. Meng in een kom de aardappelen met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om. 

Zoetzuur maken
2

Snijd de koriander fijn. Meng in een kom een dressing van per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1/2 el suiker en een snuif zout. Meng de koriander, de rode kool, witte kool en wortel met de zoetzure dressing. Zet apart en schep af en toe om.

Groenten snijden
3

Snijd de ui en paprika in dunne halve ringen. Meng in een kleine kom de zoet-pikante chilisaus met de mayonaise (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de zoet-pikante chilisaus en de mayonaise.

Bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur en bak de kleine hamburgers in 2 - 3 minuten rondom bruin. Voeg de paprika en ui toe en bak 2 - 3 minuten mee. Dek de pan af en bak nog 4 - 5 minuten.

Hamburger maken
5

Snijd de hamburgerbroodjes open en besmeer met een laagje chili-mayonaise. Beleg elk broodje met een deel van de zoetzure groenten, een kleine hamburger, de gebakken ui en paprika. 

Serveren
6

Verdeel de mini-hamburgerbroodjes over de borden. Serveer met de frieten, de overige zoetzure groenten en de overige chili-mayonaise.