Mini-tortilla's met gerookte zalm
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mini-tortilla's met gerookte zalm

Mini-tortilla's met gerookte zalm

met avocado en mais-salsa

Zalm behoort tot de vette vissoorten - deze zijn hoog in goede vetzuren en beschermen daardoor tegen hart- en vaatziekten.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Vis
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Warmgerookte zalmsnippers

(Bevat Vis)

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Tarwe)

½ stuk(s)

Avocado

50 gram

Gesneden rode kool

(Kan bevatten Selderij)

70 gram

Maïs in blik

½ bosje(s)

Lente-ui

1 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

½ tl

Suiker

½ el

[Plantaardige] mayonaise

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2909 kJ
Energie (kcal)695 kcal
Vetten35.7 g
waarvan verzadigd5.5 g
Koolhydraten61.9 g
waarvan suikers15.8 g
Vezels11.2 g
Eiwitten28.6 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Saladekom
Aluminiumfolie
Zeef
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip).
  • Pers de citroen uit boven een saladekom. Meng de suiker, mayonaise en gesneden rode kool erdoorheen.
  • Zet apart en schep af en toe om.

Tip: In deze stap verwarm je de oven voor om later de tortilla's in te verwarmen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit straks in een pan te doen.

Tortilla's verwarmen
2
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.
  • Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.
Mais-salsa maken
3
  • Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar.
  • Laat de mais uitlekken.
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Meng in een kom de mais met het witte gedeelte van de lente-ui, de tomatenblokjes de wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rode kool over de tortilla's.
  • Schep de mais-salsa erover en leg de avocado erop.
  • Leg de zalmsnippers erop.
  • Garneer met het groene gedeelte van de lente-ui.

Weetje: Wist je dat rode kool in vergelijking met veel andere groenten hoog scoort als het gaat om calcium, vezels en vitamine C?