Mini-tortilla's met krokante kip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mini-tortilla's met krokante kip

Mini-tortilla's met krokante kip

met gekruide rijst, gegrilde groenten en geroosterde paprikasaus

Le poulet est croquant à l’extérieur et tendre à l’intérieur. Vous cuisinez des aiguillettes de poulet, la partie la plus tendre du filet de poulet.

Labels:
Familie
Familie
Allergenen:
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

20 gram

Geroosterde-paprikasaus

100 gram

Kipfilethaasjes

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Tarwe)

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Ui

50 gram

Biologische volle yoghurt

75 gram

Basmatirijst

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

[Plantaardige] boter

1 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)965 kcal
Energie (kJ)4038 kJ
Vetten33 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten121 g
waarvan suikers11 g
Vezels6.8 g
Eiwitten44 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Diep bord
Koekenpan
Keukenpapier
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de kipfilethaasjes in gelijke stukken van ongeveer 3 cm.
  • Meng de kipfilethaasjes in een kom met 1/3 van de yoghurt, peper en zout. Bewaar apart tot gebruik.
  • Snipper de ui. Snijd de rode ui in halve maantjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in staafjes van ongeveer 4 cm.
Rijst koken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur.
  • Voeg de knoflook, gesnipperde ui en per persoon 1/2 tl Mexicaanse kruiden toe en bak 1 - 2 minuten mee. (Zie tip)
  • Voeg de basmatirijst en 180 ml water per persoon toe. Verkruimel ¼ groentebouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. (Zie tip)
  • Zet dan het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Haal vervolgens de pan van het vuur en laat staan tot serveren.

Tip: Tip 1. De Mexicaanse kruiden kunnen een beetje pittig zijn, eten er kinderen mee? Begin dan met 1/4 tl per persoon en voeg naar smaak meer toe. Tip 2. Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst maar gebruik 2/3 daarvan. De overige rijst kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Kip bakken
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan. Bak de courgette, rode ui en 1 tl Mexicaanse kruiden per persoon 4 - 6 minuten.
  • Voeg ondertussen de panko toe aan een diep bord. Wentel de kip door de panko en zorg dat hij volledig is bedekt.
  • Verhit 5 el zonnebloemolie per persoon in een andere koekenpan op hoog vuur.
  • Zorg dat de olie goed heet is en bak de kip dan 2 – 3 minuten per kant, tot het korstje goudbruin kleurt (zie Tip). Laat uitlekken op keukenpapier.

Tip: Je gebruikt vrij veel olie, omdat je de kip eigenlijk frituurt. Hierdoor wordt hij lekker knapperig.

Serveren
4
  • Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.
  • Serveer de rijst, gegrilde groenten en krokante kip op een bord.
  • Serveer de overige yoghurt en geroosterde paprikasaus in aparte kommetjes.
  • Vul de tortilla's aan tafel naar smaak.

Tip: Wist je dat er in deze geroosterde paprikasaus heel veel paprika's zijn verwerkt, zo krijg je zonder dat je het door hebt nog meer groente binnen.