Mini-tortilla's met kruidige kikkererwten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mini-tortilla's met kruidige kikkererwten

Mini-tortilla's met kruidige kikkererwten

met komkommersalade

Je werkt dit kleurrijke gerecht af met gomasio - dit Japans specerij op basis van sesamzaad zorgt voor de finishing touch!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Bron van vezels
Allergenen:
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ pak(ken)

Kikkererwten

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

½

Tomatenpuree

45 ml

Kokosmelk

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

45 gram

Rucola en veldsla

3 stuk(s)

Volkoren mini-tortilla

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

25 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2774 kJ
Energie (kcal)663 kcal
Vetten32 g
waarvan verzadigd14.2 g
Koolhydraten64.4 g
waarvan suikers17.3 g
Vezels19.6 g
Eiwitten21.6 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Zeef
Kleine kom
Koekenpan
Grote kom

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon (zie Tip). Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Spoel de kikkererwten af in een vergiet. Pluk de blaadjes van de munt en snijd in dunne reepjes.

Tip: Is het lastig om 25 ml bouillon per persoon te bereiden? Bereid dan 500 ml bouillon met 1 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer.

Yoghurtsaus maken
2

Meng in een kleine kom de yoghurt, de helft van de fijngesneden munt en eventueel extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.

Kikkererwten bakken
3

Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip). Verhit de boter in een pan op middelmatig vuur. Fruit de ui en knoflook 3 - 5 minuten. Voeg de Koreaanse kruiden, tomatenpuree en kikkererwten toe en bak 1 - 2 minuten, of tot het begint te geuren.

Tip: In deze stap verwarm je de oven voor om later de tortilla's in te verwarmen, maar als je dit gerecht met weinig personen eet kun je er ook voor kiezen om dit straks in een pan te doen.

Indikken
4

Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de pan. Laat de saus met kikkererwten 4 - 6 minuten verder indikken op middelmatig vuur. Roer af en toe om en plet eventueel de kikkererwten lichtjes met de achterkant van lepel. Breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
5

Snijd de komkommer in dunne halve maantjes. Meng in een grote kom de wittewijnazijn met de honing en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en voeg de sla en komkommer toe. Roer goed om met de dressing. Verwarm ondertussen de mini-tortilla's 2 - 3 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: Liever zachte tortilla's? Verpak ze dan in aluminiumfolie en verwarm ze net zo lang in de oven.

Serveren
6

Vul de tortilla's met een deel van de komkommersalade en de kikkererwten. Besprenkel de yoghurtsaus erover en serveer de overige komkommersalade ernaast. Garneer met de gomasio en de overige munt.