Mini-tortilla's met vegetarische döner kebab
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mini-tortilla's met vegetarische döner kebab

Mini-tortilla's met vegetarische döner kebab

met roomkaas, appelsien en frisse groenten

Za’atar is een groene kruidenmelange die heel populair is in het Midden-Oosten. Deze kruidige, frisse melange dankt zijn smaak aan ingrediënten als sumak en tijm.

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Mosterd
Haver
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

40 gram

Gesneden rode ui

80 gram

Vegetarische döner kebab

(Bevat Mosterd, Haver, Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Handsinaasappel

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Tarwe)

½ zakje(s)

Za'atar

(Bevat Sesamzaad)

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3067 kJ
Energie (kcal)733 kcal
Vetten35.6 g
waarvan verzadigd12.6 g
Koolhydraten73.1 g
waarvan suikers29.1 g
Vezels11.5 g
Eiwitten24.5 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Citroenrasp
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verhit de helft van olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de helft van de ui en de vegetarische döner kebab 5 - 7 minuten (zie Tip).
  • Rasp de appelsienschil met een fijne rasp en pers het sap uit de appelsien.
  • Verhoog het vuur, blus af met het sap van de appelsien en de honing en laat 1 - 2 minuut indikken.

Tip: Je serveert de overige ui rauw. Houd je hier niet van? Bak alle ui in deze stap dan mee met de vegetarische döner kebab.

Tortilla's bakken
2
  • Meng ondertussen in een kleine kom per persoon: 1 el water met de overige olijfolie.
  • Besmeer één kant van de tortilla's met wat van het olijfolie-water mengsel en besprenkel met de za'atar.
  • Leg de tortilla's met de ingesmeerde kant omlaag op een bakplaat met bakpapier.
  • Bak de tortilla's 5 minuten in de oven.
Snijden
3
  • Snijd ondertussen de komkommer in halve maantjes. Snijd de tomaat in partjes.
  • Snijd de bladpeterselie fijn.
  • Meng in een kom de komkommer, tomaat, bladpeterselie en de overige ui. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.
  • Meng in een kleine kom de roomkaas met de Midden-Oosterse kruiden en 1/2 tl appelsienrasp per persoon.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Serveren
4
  • Besmeer de bovenkant van de tortilla's met de roomkaas.
  • Verdeel een deel van de groenten en de vegetarische döner kebab eroverheen.
  • Serveer de overige groenten ernaast.