Miso-ramen met peultjes en een gekookt ei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Miso-ramen met peultjes en een gekookt ei

Miso-ramen met peultjes en een gekookt ei

Japans geïnspireerde noedelsoep met spitskool, mais en gomasio

Nieuw in je box: Miso! Een Japanse smaakmaker met zowel een hartige als zoete smaak. Gebruik het voor bouillon, sauzen of dressing, of maak er bijvoorbeeld een speciale miso-mayonaise van.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

140 gram

Maïs in blik

½ stuk(s)

Wortel

0.68 stuk(s)

Lente-ui

1 stuk(s)

Ei

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

15 gram

Witte miso

(Bevat Soja, Tarwe)

100 gram

Spitskool

25 gram

Peultjes

100 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

¼ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

¾ stuk(s)

Zoutarm paddenstoelen- of groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Suiker

1.5 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)595 kcal
Energie (kJ)2490 kJ
Vetten27 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers18 g
Vezels6.1 g
Eiwitten19 g
Zout7 g

Benodigdheden

Rasp
Soeppan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid een bouillon van per persoon: 3/4 paddenstoelenbouillonblokje en 500 ml kokend water.
  • Rasp de gember of schil en snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Giet de mais af.
  • Halveer de wortel in de lengte en snijd de wortel in dunne halve maantjes.
  • Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan 1/2 bouillonblokje per persoon en de helft van de zoete Aziatische saus.

Koken
2
  • Breng ruim water aan de kook in een steelpan met deksel, voeg 1 ei per persoon toe en kook het ei in 6 - 8 minuten hard. Spoel af onder koud water.
  • Verhit 1 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of soeppan op middelhoog vuur. Fruit de gember, knoflook en het witte deel van de bosui 2 minuten. 
  • Voeg de wortel toe en roerbak 1 minuut mee.
  • Voeg de zoete Aziatische saus, miso, suiker en de bouillon toe en laat 6 minuten koken.
Miso-ramen afmaken
3
  • Snijd de spitskool in dunne repen. Dop eventueel de peultjes (zie Tip).
  • Voeg de spitskool, noedels en peultjes toe aan de soep en kook nog 3 - 4 minuten.
  • Pel ondertussen de eieren en halveer ze.
  • Proef de soep en voeg peper en zout toe naar smaak.

Tip: Sommige peultjes hebben draadjes. Die kun je eenvoudig lostrekken tijdens het snijden van de uiteinden.

Serveren
4
  • Verdeel de miso-ramen met de groenten over de soepkommen.
  • Garneer met de mais, de gehalveerde eieren, gomasio en het groene deel van de bosui.

Tip: Wist je dat spitskool rijk is aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen op in één keer - zoals sterke botten en tanden en gezonde spieren door de calciumboost.