Mixed grill met souvlaki en köfte
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mixed grill met souvlaki en köfte

Mixed grill met souvlaki en köfte

met orzosalade, Turks brood en tzatziki

Met deze mixed grill breng je verschillende Mediterrane klassiekers samen voor een tafel vol met smaken en een goede dosis vakantiegevoel.

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd50 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

10 gram

Verse munt, oregano en peterselie

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

85 gram

Orzo

100 gram

Rundergehakt met köftekruiden

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

¼ stuk(s)

Citroen

50 gram

Biologische volle yoghurt

120 gram

Kipfilethaasjes met tuinkruidenmarinade

1 stuk(s)

Spies

100 gram

Rode kerstomaten

1 stuk(s)

Turks broodje

20 gram

Leccino-olijven

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

1.25 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1389 kcal
Energie (kJ)5810 kJ
Vetten59 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten122 g
waarvan suikers16 g
Vezels6.5 g
Eiwitten87 g
Zout6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Keukenpapier
Grote kom
Rasp
Kleine kom
Ovenschaal
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de orzo.
  • Ris de oregano van de takjes en snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snipper de helft van de ui fijn en snijd de andere helft in dunne halve maantjes.
  • Kook de orzo, afgedekt, in 12 - 14 minuten gaar. Giet af en spoel daarna met koud water.
Köfte maken
2
  • Meng in een grote kom het gehakt met de helft van de oregano, de helft van de knoflook, de gesnipperde rode ui, peper en zout.
  • Vorm van het gehakt 3 ovale gehaktballen (köfte) per persoon. Bewaar in de koelkast totdat je ze gaat bakken.
Tzatziki maken
3
  • Snijd de muntblaadjes fijn. Snijd de citroen in 2 partjes per persoon.
  • Halveer de komkommer en snijd een helft in kleine blokjes. Halveer de andere helft in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Rasp de komkommer vervolgens met een grove rasp. Knijp, boven de wasbak, in delen zoveel mogelijk vocht uit de geraspte komkommer (zie Tip).
  • Meng in een kleine kom de yoghurt met de geraspte komkommer, de helft van de munt en de overige knoflook. Breng op smaak met het citroensap van 1 citroenpartje per persoon, peper en zout. Zorg ervoor dat je voor de garnering 1 citroenpartje per persoon overhoudt.

Tip: Je kunt de geraspte komkommer uitknijpen met je handen, maar eventueel ook in een schone theedoek.

In de oven
4
  • Rijg de kipfilethaasjes aan de spiesjes. Leg deze kipsouvlaki in een ovenschaal.
  • Meng de cherrytomaten in een kom met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 tl balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de cherrytomaten over een bakplaat met bakpapier.
  • Bak de souvlaki en cherrytomaten 10 minuten in de oven, of tot de kip gaar is.
  • Bak het Turkse broodje de laatste 4 - 6 minuten mee in de oven.
Köfte bakken
5
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de köfte in 2 - 4 minuten bruin.
  • Dek de koekenpan af en bak nog 4 - 6 minuten.
  • Snijd ondertussen de olijven grof en snijd de bladpeterselie fijn.
Serveren
6
  • Meng in een kom de orzo met de komkommerblokjes, de overige rode ui, de olijven, de bladpeterselie, de overige oregano, de munt en 1/4 el olijfolie per persoon.
  • Serveer de orzosalade in een mooie grote schaal.
  • Verkruimel de feta over de salade en garneer met de citroenpartjes.
  • Verdeel de köfte en souvlaki over de borden. Serveer de tzatziki en de cherrytomaten er in aparte schalen bij.