In dit recept gebruik je een naanbrood als bodem voor je pizza. Omdat het naanbrood al gaar is, hoeft het maar kort in de oven. Dat scheelt jou weer tijd!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Rode puntpaprika
1 stuk(s)
Naanbrood met kruiden
(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Tomaat
15 ml
Basilicumcrème met citroen
20 gram
Grana Padanovlokken DOP
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
5 gram
Vers basilicum
25 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette in schijfjes van 1/2 cm dik. Meng in een kom de courgette met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout en verspreid over een bakplaat met bakpapier. Bak 15 - 20 minuten in de oven.
Snijd de ui en rode puntpaprika in grove stukken. Pel de knoflook en halveer. Snijd de tomaat in vieren. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppot op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de tomaat en de rode puntpaprika toe en bak 4 minuten. Voeg 100 ml water per persoon toe en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pot. Laat 7 minuten zachtjes koken.
Weetje: Wist je dat puntpaprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.
Leg het naanbrood op een ovenrooster met bakpapier en bak 3 - 5 minuten mee in de oven met de courgette. Meng ondertussen in een kleine kom de helft van de zure room met de basilicumcrème met citroen.
Haal de voorgebakken naan uit de oven. Besmeer de naan met het zure room-basilicumcrèmemengsel en bestrooi met de grana padano-vlokken. Bak de naanpizza de laatste 2 - 4 minuten opnieuw mee met de courgette in de oven, of tot de kaas is gesmolten (zie Tip).
Tip: Is de courgette al klaar, maar de grana padano nog niet helemaal gesmolten? Haal de courgette dan alvast uit de oven.
Pureer ondertussen de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Breng op smaak met peper en zout. Hak de blaadjes van het basilicum grof.
Haal de naanpizza uit de oven, verdeel de geroosterde courgette erover en bestrooi met een beetje verse basilicum. Verdeel de soep over kommen. Garneer de soep met de overige zure room en het overige basilicum. Serveer met de naanpizza.