Nachoschotel met gehakt en cheddar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Nachoschotel met gehakt en cheddar

Nachoschotel met gehakt en cheddar

met zwarte bonen, tomaat, koriander en limoen

Wist je dat Cheddar ook een dorpje in Engeland is? De gelijknamige kaas is hier ontstaan, maar snel uitgegroeid tot een van de populairste kazen in de wereld!

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ stuk(s)

Paprika

100 gram

Passata

50 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Limoen

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Rundergehakt met Mexicaanse kruiden

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)

¼ pak(ken)

Zwarte bonen

50 gram

Bieten-tortillachips

1 stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3473 kJ
Energie (kcal)830 kcal
Vetten48.7 g
waarvan verzadigd17.2 g
Koolhydraten53.3 g
waarvan suikers12.2 g
Vezels14.6 g
Eiwitten38.6 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Hapjespan
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan op hoog vuur en bak de ui 2 minuten.
  • Voeg het rundergehakt en 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak) per persoon toe en bak 3 minuten.
Bakken
2
  • Snijd ondertussen de paprika in blokjes. Voeg de paprika toe aan de sauteerpan en bak nog 3 minuten.
  • Snijd de tomaat in blokjes. Giet de zwarte bonen af en spoel af. 
  • Voeg de passata, zwarte bonen en tomatenblokjes toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Garnering snijden
3
  • Verdeel de saus in een ovenschaal en leg de tortillachips erop.
  • Garneer met de geraspte cheddar en bak 3 - 5 minuten in de oven, of tot de cheddar gesmolten is.
  • Snijd ondertussen de limoen in partjes. Snijd de koriander grof.
Serveren
4
  • Verdeel de nacho's over de borden en schep de saus ernaast.
  • Garneer met de koriander en de limoenpartjes.