Nasi met gekruide biefstukreepjes en Oosterse groentemix
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Nasi met gekruide biefstukreepjes en Oosterse groentemix

Nasi met gekruide biefstukreepjes en Oosterse groentemix

De biefstukreepjes werden door onze slager gekruid met kurkuma en gember

Nasi betekent letterlijk gekookte rijst. De zilvervliesrijst die je gebruikt in dit recept is extra vezelrijk en dus extra gezond. De paksoi, Chinese kool, prei en wortel uit de groentemix geven, samen met de gekruide biefstukreepjes en de komijn een Indische toets aan dit gerecht. De pinda’s zorgen voor een crunch!

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen:
Pinda's
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

85 gram

Zilvervliesrijst

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tomaat

15 gram

Pinda's

(Bevat Pinda's)

175 gram

Chinese groentemix

(Kan bevatten Selderij)

1 tl

Gemalen komijnzaad

100 gram

Gekruide biefstukreepjes

Zelf toevoegen

200 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

1 el

Ketjap manis

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)710 kcal
Energie (kJ)2971 kJ
Vetten24 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers0 g
Vezels10 g
Eiwitten37 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Koekenpan

Instructies

1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg, zodra de bouillon kookt, de zilvervliesrijst toe en kook, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Hak de pinda's fijn.
2

Snijd of pers de knoflook fijn en snijd de tomaat in blokjes. Hak de pinda’s fijn.

Voeg de groentenmix toe.
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook al roerende 1 minuut. Voeg de groentemix en het komijnpoeder toe en bak 4 – 6 minuten. Voeg de tomaat en ketjapsaus toe en bak nog 2 minuten.

4

Voeg de zilvervliesrijst en de helft van de pinda’s toe aan de wok of hapjespan en bak al roerende 2 - 3 minuten.

Bak de biefstukreepjes
5

Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan en bak de gekruide biefstukreepjes al roerende 3 minuten op middelhoog vuur.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de nasi en de gekruide biefstukreepjes, inclusief de vleesjus, over de borden. Garneer met de overige pinda’s.