Nasi met mangochutney en spiegelei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Nasi met mangochutney en spiegelei

Nasi met mangochutney en spiegelei

Met spinazie en pinda's

Vandaag maak je nasi goreng, wat in het Indonesisch gebakken rijst betekent. Dit gerecht wordt in veel verschillende landen gegeten en kent dan ook minstens zoveel variaties. Deze variant breng je op smaak met mangochutney, sojasaus, rode peper en knoflook.

Labels:
Eet mij eerst
Chef's Choice
Veggie
Allergenen:
Pinda's
Gluten
Soja
Mosterd
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

85 gram

Basmatirijst

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

20 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

60 gram

Mangochutney

(Bevat Mosterd Kan bevatten Pinda's, Noten)

200 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3590 kJ
Energie (kcal)858 kcal
Vetten35 g
waarvan verzadigd9.1 g
Koolhydraten109 g
waarvan suikers32.3 g
Vezels8 g
Eiwitten25 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Kom
Koekenpan

Instructies

Rijst koken
1

Breng 250 ml water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden en hakken
2

Snipper ondertussen de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Hak de gezouten pinda's grof.

Saus maken
3

Maak in een kom een saus van de sojasaus, de helft van de zonnebloemolie, 1 el water per persoon en de helft van de mangochutney. Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de spinazie toe, draai het vuur middelhoog en roerbak ongeveer 3 minuten of tot het grootste deel van het vocht verdampt is.

Roerbakken
4

Voeg de rijst toe aan de wok of hapjespan en roerbak 3 minuten. Voeg tenslotte de saus toe en roerbak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Ei bakken
5

Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak 1 spiegelei per persoon.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Serveer met het spiegelei en de overige mangochutney en garneer met de pinda’s.