In dit recept gebruik je bakbanaan. Heeft jouw banaan veel bruine plekken? Dat is net goed! Mocht dat niet zo zijn, zou de banaan erg bitter smaken. Als jouw banaan toch nog groen is, kun je hem een dag in een plastieken tasje steken. Zo rijpt hij sneller en geeft hij die zoete smaak aan dit Afrikaanse gerecht.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
85 gram
Parelgerst
(Bevat Gluten)
⅓ stuk(s)
Komkommer
200 gram
Witte kool
1 tl
Gemalen komijnzaad
1 tl
Kerriepoeder
(Bevat Selderij, Mosterd)
¼ stuk(s)
Bakbanaan
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
1 stuk(s)
Pindakaas
(Bevat Pinda's)
225 ml
Groentebouillon
1 tl
Honing
1.5 el
Wittewijnazijn
1.5 el
Zonnebloemolie
2 el
Ketjap manis
25 ml
Melk
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 100 graden. Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelgerst. Voeg de parelgerst toe en kook, afgedekt, in ongeveer 25 minuten droog. Roer tussendoor een keer over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.
Meng in een kom de honing met de witte wijnazijn en 1 el water per persoon. Snijd of schaaf de komkommer in dunne linten en meng met de honing en witte wijnazijn. Bewaar de komkommer in de koelkast. Schep tussendoor 2 keer om.
Snijd de wittekool heel fijn. Verhit 1/3 van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak de witte kool met de komijn, currykruiden, de helft van de ketjap, peper en zout 8 - 9 minuten op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de bakbanaan in schuine plakken van een ½ cm. Verhit nog 1/3 van de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de bakbanaan 3 minuten aan elke kant op middelhoog vuur. Haal uit de pan en houd warm in de oven.
.Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde koekenpan en bak een spiegelei in 2 – 3 minuten.
Voeg de parelgerst toe aan de witte kool en bak nog 3 - 4 minuten op middelhoog vuur.
Meng ondertussen in een steelpan de pindakaas met de melk, overige ketjap en peper en zout naar smaak en breng de pindasaus al roerende aan de kook.
Verdeel de parelgerst over de borden. Serveer met het spiegelei, bakbanaan, zoetzure komkommer en pindasaus.