NL: Stamppot met Chinese kool en kokosmelk BE: Stoemp met Chinese kool en kokosmelk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
NL: Stamppot met Chinese kool en kokosmelk BE: Stoemp met Chinese kool en kokosmelk

NL: Stamppot met Chinese kool en kokosmelk BE: Stoemp met Chinese kool en kokosmelk

met gekookt ei en jus van sjalot

NL: Vandaag geen gewone stamppot, maar eentje met een Aziatische twist! Laat je verrassen door de combinatie van Chinese kool en sojasaus. BE: Vandaag geen gewone stoemp, maar eentje met een Aziatische twist! Laat je verrassen door de combinatie van Chinese kool en sojasaus.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

¼ stuk(s)

Chinese kool

⅓ zakje(s)

Groene currykruiden

1 stuk(s)

Ei

½ stuk(s)

Sjalot

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

15 ml

Kokosmelk

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

9.9 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

15 gram

Witte miso

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

[Plantaardige] boter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)643 kcal
Energie (kJ)2689 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers13 g
Vezels14.4 g
Eiwitten17 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar.

Kool bereiden
2

Weeg de Chinese kool af en snijd vervolgens in dunne repen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de kool samen met per persoon: 1 tl groene currykruiden 6 - 7 minuten (zie Tip 1). Haal daarna uit de pan en bewaar apart. Laat ondertussen de eieren meekoken in het water van de aardappelen. Kook de eieren 4 - 8 minuten (zie Tip 2).

Tip: Tip 1: Houd je van pittig? Voeg dan 1/2 tl extra groene currykruiden toe aan de Chinese kool. Tip 2: Hoe lang je de eieren kookt hangt af van hoe jij je eitje graag eet: ga je voor zacht of hard?

Jus maken
3

Snijd, terwijl de Chinese kool bakt, de sjalot in grove halve ringen. Verhit 1 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan als waar je de Chinese kool in hebt gebakken. Bak de sjalot 4 - 5 minuten aan op middellaag vuur. Voeg de zoete Aziatische saus en 30 ml water per persoon toe en laat de saus nog 4 - 5 minuten zachtjes inkoken.

Puree maken
4

Giet ondertussen de eieren en aardappelen samen af en houd de eieren apart. Stamp met een aardappelstamper de aardappelen met de kokosmelk tot een puree. Meng de Chinese kool door de puree en breng op smaak met de sojasaus, witte miso, peper en zout.

Eieren pellen
5

Pel de eieren en snijd doormidden.

Serveren
6

Verdeel de stamppot over de borden. Schenk de saus met sjalot over de stamppot en serveer het ei erbij. Garneer met de gebakken uitjes (zie Tip).

Tip: Voeg de gebakken uitjes toe vlak voor het serveren, zodat ze niet zacht worden door de puree.