Wist je dat kokosmelk niet direct uit de noot komt? Het witte vruchtvlees van de kokosnoot wordt namelijk eerst met water gemengd en vervolgens uitgeknepen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
100 gram
Meiraap
1 stuk(s)
Knoflookteen
65 gram
Kastanjechampignons
1 cm
Verse gember
25 gram
Peultjes
2 stuk(s)
Lente-ui
½ zakje(s)
Gele currykruiden
100 gram
Gedroogde udonnoedels
¼ stuk(s)
Limoen
75 ml
Kokosmelk
10 gram
Gezouten pinda's
¼ stuk(s)
Rode peper
naar smaak
Peper en zout
50 ml
Zoutarme groentebouillon
½ el
Zonnebloemolie
Bereid 50 ml bouillon per persoon (zie Tip 1). Schil de meiraap of was grondig. Snijd de meiraap in blokjes van 1 cm. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de kastanjechampignons in plakjes. Rasp de gember. Dop eventueel de peultjes (zie Tip 2).
Tip: 1: Is het lastig om 50 ml bouillon per persoon te bereiden? Bereid dan 500 ml bouillon met 1 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer. 2: Sommige peultjes hebben draadjes. Deze kun je makkelijk verwijderen bij het wegsnijden van de uiteinden.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Snijd de bosui in ringen. Houd een klein deel van het groene gedeelte apart voor de garnering.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de bosui en knoflook 1 minuut. Voeg de meiraap, champignons en gember toe en bak 4 minuten. Voeg de peultjes en gele currykruiden toe en bak nog 2 minuten.
Voeg de gedroogde udonnoedels toe aan het kokende water en kook, afgedekt, in 2 - 3 minuten halfgaar. Snijd de limoen in partjes. Roer de kokosmelk goed door zodat eventuele klontjes oplossen.
Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de hapjespan met de groenten en breng al roerend aan de kook. Dek de pan af en laat de saus 2 minuten zachtjes koken. Voeg de noedels toe aan de hapjespan en laat, afgedekt, nog 5 minuten zachtjes koken.
Verdeel de noedels en saus over diepe borden. Garneer met de pinda's, de limoenpartjes en de achtergehouden bosui.
Tip: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.